Kínai tragikomédia: babona és aprópénz miatt késett öt órát egy gép

Babona miatt késett öt órát egy gép

Alighanem a repüléstörténet egyik legabszurdabb esete az, ami a China Southern Airlines járatával történt. Egy félős utas, a babona és a repülőgépmotor hihetetlen esete.

Öt órás késéssel tudott csak felszállni a China Southern Airlines Sanghajból Kantonba tartó Airbus A320-asa, miután az egyik utas babonából aprópénzt dobott a gép hajtóművébe – idézte az Airlive.net repülésszakmai blogot a távirati iroda.

Információik szerint a 80 éves női utas a beszállás előtt szórt aprópénzt a repülőgép egyik hajtóművébe, hogy így kívánjon biztonságos repülést. Az esetet a már a repülőgépen lévő utasok azonnal jelentették, a szakembereknek ezért az egész hajtóművet át kellett vizsgálniuk.

Az összes utast arra kérték, hogy hagyják el a gép fedélzetét. A szakemberek öt órán keresztül keresték az aprókat, egyet találtak a hajtóműben, nyolcat pedig annak környezetében összesen 1,7 jüan (70 forint) értékben.

A gép végül biztonságosan felszállt és az eredeti menetrendhez képest öt órás késéssel biztonságosan landolt célállomásán, Kantonban.

Legyél az első hozzászóló "Kínai tragikomédia: babona és aprópénz miatt késett öt órát egy gép" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*