Közel egy hónapig volt egy vasútállomáson az elveszett turista

 A 46 éves férfi, Teruhiko Matsumoto, a Fujian tartományba tartozó Fuzhou város vasútállomásán töltött közel egy hónapot, ahol a helyiek kedvességének köszönhetően jutott ruhákhoz és élelemhez.

Matsumoto három hónappal korábban érkezett Kínába, ahol miután meglátogatott több nagyvárost, elment Fujianba, hogy meglátogassa egy jóbarátját. Szeptemberben azonban a barátja visszatért Japánba, így a férfi már egyedül ment Fuzhouba, ahol észrevette, hogy nincs meg se a pénztárcája, se az útlevele.

Miután nem beszélt se kínaiul, se angolul, és a városban sem ismert senkit, ezért úgy döntött, hogy a közeli pályaudvarra megy, ahol meghúzza magát egy bozótosban. Ezt követően a helyiek vették észre, akik miután rájöttek, hogy japán, kenyeret, zsemléket, és vizet adtak neki.

Az egyik lakos végül szombaton értesítette a helyi lapot is, akiktől azt remélte, hogy tudnak segíteni esetleg a bajba jutott emberen.

A kiérkező riporter is csak tolmács segítségével tudott kommunikálni a férfivel, aki elmondta, hogy azért döntött e megoldás mellett, mert se pénze, se ismerőse sem volt a térségben, emellett kéregetőnek sem akart tűnni, ezért nem kért segítséget. Abban reménykedett, hogy majd kap segítséget valahonnan.

A pályaudvar egyik munkatársa elmondta, hogy az állomás megpróbálta elérni a bevándorlási hivatalt, de mivel éppen most volt Kína nemzeti ünnepe, a Nemzeti nap, ezért senkit sem tudott elérni.

Azonban hozzátette: mivel az ünnepnek már vége, így segít Matsumotonak, hogy elérje a bevándorlási hivatalt, hogy új útlevelet igényeljen, emellett kapcsolatba lép a japán konzulátussal, hogy hazajuttassa, amilyen gyorsan csak lehet.

Matsumoto még elmondta, sosem felejti el azokat az embereket, akik segítséget nyújtottak neki ebben a szorult helyzetben.

forrás: eTN

Legyél az első hozzászóló "Közel egy hónapig volt egy vasútállomáson az elveszett turista" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*