LOT Dreamlinerrel Budapestről New Yorkba

LOT Dreamlinerrel Budapestről New Yorkba

A LOT révén ismét közvetlen légi járat indul Budapest és az Amerikai Egyesült Államok két városa között – értesült az egekura.blog.hu.

A blog cikke szerint a jövő év első felében induló közvetlen légi összeköttetést a lengyel nemzeti légitársaság, a LOT fogja üzemeltetni, méghozzá a legújabb generációs Boeing 787 Dreamliner repülőgépekkel.

A lengyel LOT egy Dreamlinere lényegében Budapestre kerül majd – írta egekura.blog.hu, amely szerint a lengyel légitársaság, a Budapest Airport és a két állam együttműködésével megvalósuló légi összeköttetést pénteken jelentheti majd be Mateusz Morawieczki lengyel miniszterelnök-helyettes és Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter, amikor a lengyel gép Budapestre érkezik és itt tölt mintegy hat órát.

A cikk emlékeztet rá, hogy a Budapest Airport évek óta dolgozik azon, hogy ismét legyen közvetlen összeköttetés Budapest és New York között. New York mellett egy másik amerikai célállomás is szóba jöhet. A ma hatályos amerikai-magyar légügyi egyezmény értelmében ez Los Angeles lehet, de a kétoldalú megállapodás bármikor módosítható.

Legyél az első hozzászóló "LOT Dreamlinerrel Budapestről New Yorkba" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*