Lufthansa: tavasztól Debrecen–München-járat

Új magyarországi célállomást vesz fel a Lufthansa a 2016-os nyári menetrendbe: Debrecenből is közlekedik a német légitársaság. majd, egy héten három alkalommal. Az útvonalon egy Bombardier CR 9-es típusú gép közlekedik 98 férőhellyel, üzleti és turista osztályos kialakításban.

A járat 9:45-kor száll fel Debrecenből és 11:25-kor landol Münchenben, a bajor fővárosból induló utasok 7:30-kor indulnak és 9:05-kor érkeznek a cívisvárosba. A Debrecenből utazók 130 müncheni csatlakozás közül választhatnak rengeteg célállomás felé. A müncheni repülőtér 2016 áprilisában megnyíló új szatellit terminálja további pihenőtérrel, új vonzó szolgáltatásokkal várja az utasokat. Az otthonos környezetet teremtő müncheni terminállal kétszeresére nő az utasok pihenését, felfrissülését szolgáló kényelmi terek alapterülete.

Egyébként tovább nőtt a Lufthansa Csoport Magyarországon: a Csoport négy légitársasága, a Lufthansa, az Austrian Airlines, a SWISS és a Brusseles Airlines 2015 első kilenc hónapjában több mint 1 millió utast szállított, amely bő 7 százalékkal magasabb, mint az előző év hasonló időszakának eredménye. A növekedés ütemét jól jelzi, hogy 2015 januárja és szeptembere között csaknem annyian választották a Lufthansa Csoport járatait, mint 2014-ben egész évben.

Az egyes légitársaságok közül a Lufthansa mintegy 632 ezer, a SWISS közel 156 ezer, az Austrian Airlines 88 ezer, míg a Brussels Airlines 154 ezer légi utast üdvözölhetett a Budapestről induló, vagy oda érkező járatai fedélzetén az első kilenc hónap során. Hasonlóan jó eredményről számolhat be a Germawings/Eurowings a Budapest és a német városok közötti járatain, a légitársaság a bővülés üteme alapján a 2014-es 280 ezer utas után 2015-re már 400 ezer utassal számol.
A Lufthansa Csoport négy légitársasága összesen heti 115 járatot közlekedtet Budapest és Frankfurt, München, Zürich, Bécs illetve Brüsszel között, míg a Germanwings/Eurowings pedig 33 járatot a magyar főváros és Hamburg, Düsseldorf, Stuttgart, valamint Köln–Bonn között.
 

Legyél az első hozzászóló "Lufthansa: tavasztól Debrecen–München-járat" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*