Magyar bort kínálnak a Qatar Airways járatain

Megállapodás született a Qatar Airways és a bodrogkeresztúri Dereszla Pincészet között, melynek értelmében a borászat hivatalos beszállítói státuszt kapott a világ egyik legmagasabb minőségű szolgáltatást biztosító légitársaságánál. A Dereszla Pincészet 2008-as évjáratú Tokaji 5 puttonyos Aszú borával a Qatar Airways business osztályain utazók 2014 áprilisától találkozhatnak. A Pincészet borait a nemzetközi szakmai sajtó rendkívül magasan értékeli. Legutóbb a 2007-es évjáratú 5 puttonyos Aszú bor került a Wine Spectator Top 100 (világ 100 legjobb bora) listájának 20. helyére – összegez az MTI.

A pincészet történelme egészen Hunyadi Mátyásig, azaz 1400-as évek második feléig nyúlik vissza. 2000-ben került a Champagne-i D’Aulan család tulajdonába a pincészet. 2007 elejére alakult ki a mai formája a Dereszla Pincészetnek. Ekkor új feldolgozó épület, logisztikai és adminisztrációs egységek épültek. A deraszlai borok számtalan díjjal és elismeréssel rendelkeznek a legrangosabb borversenyekről. Az aszúk mellett egyéb borok is, mint például szamorodni, furmint, sauvignon blanc, és mások is szerepelnek a repertoárban.

Nem az aszú az első „repülős” bor: 2005-ben például a Lufthansa választotta az első osztályon utazói számára Gál Tibor 2003-as Egri Chardonnay fehérborát. A német légitársaság akkor több mint nyolcszáz palackkal rendelt a kiválasztott különlegességből. De ezt megelőzően is volt már példa hasonlóra a Lufthansánál. A légitársaság sommelier-ja már 2004-ben is letette a voksát magyar borok mellett, amikor is a Tokaj-Hétszőlő Rt. hatputtonyos, 1996-os évjáratú borát, valamint a Neszmély Szöllősi Pincészet 2003-as Pannonhalmi Sauvignon Blanc-ját szemelte ki a prioritást élvező utasainak.

Legyél az első hozzászóló "Magyar bort kínálnak a Qatar Airways járatain" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*