Nyílt napot tartott a Qatar Airways a gyermekeknek

A washingtoni Dulles reptéren a leszállópályától a pilótafülkéig mindent megnézhetett egy mérnök szemével az a 40 gyermek, akiket a Qatar Airways hívott meg a Washington Boys & Girls Clubs-ból. A látogatásra azért került sor, hogy felkeltsék a gyermekekben az érdeklődést a mérnöki és a repüléshez tartozó tudományos munkák iránt. A túra során természetesen a személyzet bármely tagját bombázhatták kérdéseikkel a fiatalok, akik késséggel válaszoltak is.

„A ma fiataljai a holnap mérnökei és pilótái lehetnek. A Qatar Airways büszke arra, hogy egy életen át tartó kíváncsiságra inspirálja és bátorítja az elkövetkező generációt, a tudomány és technológia világában. A mai nap egy felejthetetlen esemény, mely megmutatja a fiataloknak azokat a csodákat, melyeket az oktatás által érhetnek el. – mondta Akbar Al Baker, a Qatar Airways vezérigazgatója.

Az Egyesült Államokban 2018-ra 2.8 millió új munkahelyet jósolnak az ún. S.T.E.M. (Science, Technology, Engineering and Math), vagyis a tudomány, technológia, mérnöki és matematikai területeken. A légiközlekedési ipar is hangsúlyozta, hogy több jól képesített S.T.E.M. jelentkezőre van szükség, a Qatar Airways pedig reméli hogy az ilyen és ehhez hasonló események inspirálni fogják a jövő feltalálóit, mérnökeit, technikusait és pilótáit.

A Qatar Airways a világ egyik leggyorsabban növekvő légitársasága. A mostani modern flottáját, mely 119 repülőgépével 125 üzleti és szabadidős desztinációra repül, alig 15 év alatt építette fel.

Legyél az első hozzászóló "Nyílt napot tartott a Qatar Airways a gyermekeknek" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*