Magyar hoteleket is ajánl a Michelin

A júniusi négy új minősítéssel együtt már negyedszáz magyar szálláshely került be a világszerte ismert MICHELIN Guide által ajánlott szálláshelyek közé. A világ vezető étteremkalauza ez év áprilisában jelentette be, hogy a vendéglátóhelyek mellett megkezdi a hotelek titkos minősítését is, jelenleg máris világszerte 5000 szálláshelyet ajánl az utazók figyelmébe. Az új magyarországi minősítéseknek is köszönhetően pedig a nemzetközi kiadványban Magyarországot immár tíz olyan MICHELIN által ajánlott hotel is képviseli, amelyben Michelin-ajánlást, vagy Michelin-csillagot elnyert étterem várja vendégeit.   

A MICHELIN Guide négy éve ismeri el a kiemelkedő szálláshelyeket ajánlással, 2024-től viszont a legkiválóbb hotelek az éttermi csillagokhoz hasonló MICHELIN Kulcsokat is kaphatnak. Az újítás célja, hogy a MICHELIN Guide teljes utazási élményt nyújthasson azoknak, akik a világszerte ismert kalauzt, vagy a mobilapplikációt használják. Jelenleg a gasztro- és immáron szálláshelykalauz világszerte több mint 5000 olyan szállodát ajánl, amelyek építészeti megoldásaikat, szolgáltatásaikat és karakterüket tekintve is kiemelkednek a piaci kínálatból.

MICHELIN Kulcsot ugyanakkor csak azok a szállodák kaphatnak, amelyek előtte már elnyerték a MICHELIN Guide ajánlását. Ezért is jelentős, hogy immár 25 hazai szálloda érte el ezt a minősítést. Közülük pedig négy, az Andrássy Kúria, a Platán Udvarház, az Avalon Resort & Spa és a Tokaj Minaro júniusban került fel a MICHELIN Guide által ajánlott hotelek közé. Az ugyanakkor nem tudható, hogy bővül-e a lista, és amennyiben igen, mikor, mivel a szálláshelyek minősítését az éttermekhez hasonlóan titokban végzik.

A magyar szálláshely-szolgáltatás dinamikus fejlődése, és a magas minőségű szolgáltatások előretörése nagymértékben járul hozzá ahhoz, hogy a gasztronómiai világtérkép mellett Magyarország immár a magas minőségű szolgáltatásokat kereső turisták úti céljai között is egyre hangsúlyosabban jelenik meg” – emelte ki Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója az új ajánlások kapcsán.

Az elmúlt évek gasztronómiai forradalmának köszönhetően hazánk vendéglátóhelyei is nagy sikerrel szerepelnek a MICHELIN Guide kiadványában. Tavaly minden korábbinál több, országszerte összesen 73 étterem került be a francia kalauz magyarországi ajánlójába, amelyben hazánkat így két 2 Michelin-csillagos, hét 1 Michelin-csillagos, hét Bib Gourmand, valamint további, összesen 57 Michelin-ajánlott étterem képviseli. Országszerte pedig jelenleg 10 olyan Michelin-ajánlást elnyert hotel is várja vendégeit, amelyekben Michelin-ajánlott, vagy Michelin-csillagos étterem üzemel.

Michelin-ajánlást elnyert hotelek A hotelben üzemelő Michelin-ajánlott vagy Michelin-csillagos étterem
Anantara New York Palace Budapest White Salon (ajánlás)
Andrássy Kúria & Spa Bobajka (ajánlás)
Avalon Resort & Spa Avalon (ajánlás)
BOTANIQ Turai Kastély Clarisse (ajánlás)
Hotel Rum Budapest Salt (MICHELIN csillag)
LUA Resort NOON Restaurant & Lounge (ajánlás)
Matild Palace Spago by Wolfgang Puck (ajánlás)
Platán Udvarház Platán Gourmet (Két MICHELIN csillag)
Prestige Hotel Budapest Costes Downtown (ajánlás)
Verno House Flava Kitchen & More (ajánlás)

 

A MICHELIN Guide ajánlását ez idáig elnyert hazai hotelek:

 

MICHELIN Guide ajánlását elnyert hotelek Település
Anantara New York Palace Budapest Budapest
Andrássy Kúria & Spa Tarcal
Aria Hotel Budapest Budapest
Avalon Resort & Spa Miskolctapolca
Baltazar Budapest – Boutique Hotel Budapest
BOTANIQ Castle of Tura Tura
Continental Hotel Budapest Budapest
Corinthia Hotel Budapest Budapest
Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest Budapest
Hotel Clark Budapest Budapest
Hotel Collect Budapest
Hotel Rum Budapest Budapest
Hotel Vinifera Wine & Spa Balatonfüred
Kozmo Hotel Suites & Spa Budapest
LUA Resort Balatonfüred
Matild Palace, a Luxury Collection Hotel Budapest
Minaro Hotel Tokaj Tokaj
Palatinus Boutique Hotel Pécs
Párisi Udvar Hotel Budapest Budapest
Pest-Buda Hotel – Design & Boutique Budapest
Platán Manor Tata
Prestige Hotel Budapest Budapest
Stories Boutique Hotel Budapest
The Ritz-Carlton Budapest Budapest
Verno House Budapest