Magyar séf a világ legjobbjai között

 24 csapat, köztük 13 európai ország versenyzői mérik össze tudásukat alig egy hét múlva Lyonban a világ első számú szakácsversenyén (a kétévente megrendezésre kerülő megmérettetést 1987-ben indította el Paul Bocuse), ahol 5,5 óra áll rendelkezésükre, hogy hús és halmenüjükkel elkápráztassák a zsűrit. A magyar fiú utolsó előttiként tálalja kreációját. Miután a verseny pontszámaiból egyharmadot éppen a tálalás hoz – és a brüsszeli európai döntőn éppen ebben volt gyenge – új koncepciót találtak ki: Széll Tamás tálja a Rubik kocka ihletésében készül, a koncepció kifejlesztésében fiatal magyar dizájnerek segítettek. Tamást nem hagyták magára a felkészülés alatt, több neves korábbi győztest is meghívtak, hogy csiszolja a szakácsmester technikáját.


Az egyik remekmű

A pontos menü még titok (a miniszterelnök facebook oldalán látható elkészítéséről pár kép), két részfogást a Gerbeaudban tartott sajtótájékoztató résztvevői is megkóstolhattak: gulyáslevest és lángost álmodott újra a séf. A nyersanyagokból csak a hal biztos, idén homárból és rombuszhalból kell főzniük a szakácsoknak.


Széll Tamás

A Bocuse D’or Akadémia elnöke, Bíró Lajos bizakodó. Szeretné a magyar fiút az első tízben látni, de mint elmondta, már az is óriási eredmény, hogy a sokkal nagyobb apparátussal és felszereléssel érkező ellenfelek között bejuthatott a döntőbe Tamás. Hazánk a lyoni döntőhöz kapcsolódó gasztronómiai kiállításon (SIRHA) is képviselteti magát, a célkeresztben a hungarikumok: mangalica, pálinka, bor és a ma már elismert színvonalú ecet.

Posztós János

Legyél az első hozzászóló "Magyar séf a világ legjobbjai között" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*