Magyarországot is érinti a China Airlines járatsűrítése

A vírusjárvány miatti járat csökkenések ellenére a tajvani China Airlines már a téli menetrend bevezetésére készül. Így a járatok foglalhatók a magyarországi foglalási rendszerekben is.

A China Airlines azon kevés légitársaságok egyike, amely az igényeknek megfelelően csökkentett kapacitással, ám a COVID idején is üzemeltette járatai többségét. Jelenleg nem megengedett a tranzitálás  Tajpejben, de amint a járványügyi helyzet lehetővé teszi, életbe lép a feloldás. A légitársaság bejelentette, hogy Tajpej és a népszerű  Fülöp-szigeteki üdülőhely, Cebu között október 1-től már napi járattal üzemel. Cebu az ország második legfontosabb idegenforgalmi desztinációja.  A Mactan Cebu International Airporton (MCIA) a múlt év első 11 hónapjában fogadott utasok száma lényegesen felülmúlta az előző év forgalmát.

A Fülöp-szigetek turizmusa sikeres évet zárt és decemberre az országba látogató külföldiek száma elérte a 8 milliót. A legtöbben Dél-Koreából érkeztek, akiket sorrendben a kínaiak és az amerikaiak  követtek. A beérkező kínaiak száma több, mint 40%-al növekedett a megelőző évhez képest. Cebu növekvő népszerűségét  igyekszik kihasználni a China Airlines. A fuvarozó Cebun kívül Manilába is üzemeltet közvetlen járatokat és jó csatlakozási lehetőséget biztosítanak az Európából valamint a Magyarországról érkező utasoknak is, akik a China Airlines járataival repülnek Tajpejen keresztül.