Megszorításokkal, de változatlanul repül a tajvani China Airlines

A tajvani központú China Airlines, azon kevés légitársaságok egyike, akik a COVID-19 járvány megjelenése óta is változatlanul üzemelnek a legfontosabb útvonalakon. Természetesen az utazók maximális biztonságát szem előtt tartva számos korlátozó intézkedést vezettek be és az igényeknek megfelelően csökkentették vagy felfüggesztettek egyes járatokat.

A magyar utazók szempontjából kiemelten fontos, hogy a Bécs-Tajpej közvetlen járatok június hónapban nem közlekednek. A Frankfurt-Tajpej és Amszterdam-Tajpej kisebb gyakorisággal, de továbbra is üzemel. Tajpejben tranzit jelenleg nem megengedett. A tranzit tilalom megszűnéséről a China Airlines az idegenforgalmi cégeket tájékoztatni fogja. Az utasok jobb tájékoztatása érdekében bevezették az ún. „Flight messenger” szolgáltatást, melynek segítségével, a légitársaság weboldalán bejelentkezett utasok  SMS-ben tájékoztatást kapnak a járatokkal kapcsolatos esetleges változásokról.

A vírussal kapcsolatos biztonsági intézkedéseket a légitársaság és a hatóságok nagyon szigorúan betartatják. Az egész utazás során arcmaszk viselése kötelező az étkezés felszolgálásnak ideje kivételével. Az induló és érkező utasok hőmérsékletét mérik s 37.5 C foknál magasabb hőmérséklet esetén nem szállhatnak a gépre.

A gépeket speciális a legkorszerűbb fertőtlenítő szerekkel kezelik és a felszállást megelőzően a 30 perccel a légkondicionáló rendszert ismét fertőtlenítik. Különös fontossággal bír, hogy a kabin levegője 2-3 percenként cserélődik és a motorok által szűrt friss levegő áramlik az utastérbe, amely még egy HEPA szűrön is keresztül megy, amely a sebészeti műtök levegőjének is a tisztító szűrője így a legmagasabb szintű levegő tisztaságot biztosítja.

A China Airlines Délkelet-Ázsia egyik vezető légitársasága, amely „Béke időben” a világ 29 országának 160 városába repül. Dolgozóinak száma 11.141,, amelyből 1787-en külföldön teljesítnek szolgálatot.