Már augusztusban kifutnak az MSC hajói

Nemrég számoltunk be arról, hogy hamarosan elindítja óceánjáróit az MSC Cruises. Már az első kifutás időpontja is megvan.

A zászlóshajó MSC Grandiosa augusztus 16-tól várja újra vendégeit a Földközi-tenger nyugati részén, az MSC Magnifica pedig augusztus 29-től áll újra szolgálatba a keleti oldalon. A hajók teljes körű élményt kínáló körutazásokkal, és öt különféle úti céllal várják a turistákat a hét éjszakás utakon. Ezen a két hajón alkalmazzák majd elsőként azt az új, átfogó egészségügyi és biztonsági protokollt, amelyet azon országok illetékes nemzeti hatóságai hagytak jóvá, amelyeket a két hajó ezen a nyáron a földközi-tengeri keleti és nyugati útvonalai során érintenek.

  • Az MSC Grandiosa, a társaság zászlóshajója hét éjszakás körutazást kínál majd a Földközi-tenger nyugati részén, Genova, Civitavecchia/Róma, Nápoly, Palermo és Valetta kikötőinek érintésével.
  • Az MSC Magnifica hét éjszakás utakat kínál a Földközi-tenger keleti részén, Bari és Trieszt olasz kikötőkből indulva Korfu, Katakolon és Piraeus görög kikötőket érintve.

Az MSC Cruises új működési szabályzatát úgy tervezték, hogy védje a vendégek, a személyzet, valamint a társaság hajói által látogatott helyi közösségek egészségét és biztonságát. „Ennélfogva megfelel, sőt, túl is mutat a kulcsfontosságú nemzetközi és regionális testületek útmutatásain, valamint azon országok kormányainak rendeletein, amelyeket az MSC Cruises hajói látogatnak.” –állítja a cég. Emellett a RINA független tengerészeti minősítő társaság ellenőrizte, hogy a protokoll megfelel-e az Európai Tengerbiztonsági Ügynökség (EMSA) útmutatásainak. Az MSC Cruises arra törekedett, hogy figyelembe vegye a vendégek utazásának minden fázisát, a foglalástól a hajóra szállásig, a fedélzeten töltött időtől a hazatérésig, miközben megőrzi a kínált egyedi vendégélményt.

MSC Magnifica, Suite

Az idén nyáron a Földközi-tengeren közlekedő két MSC Cruises hajó kizárólag a schengeni országok állampolgárait fogadja.

Miközben két járata elindul, az MSC Cruises törölte az összes többi földközi-tengeri hajóútját augusztus 16. és október 31. között. Azok az utasok, akik a schengeni országokban állandó lakhellyel rendelkeznek, áthelyezhetik a foglalásukat az MSC Grandiosa vagy az MSC Magnifica hajókra, valamint maximum három ingyenes szárazföldi kiránduláson vehetnek részt attól függően, hogy a foglalás melyik kategóriába tartozott. Alternatívaként felajánlják majd az úgynevezett Jövőbeli Hajózási Hiteljegyet (FCC), amelyet az MSC Cruises flottájába tartozó bármelyik hajó bármilyen útvonalán fel lehet majd használni 2021 december 31-ig.

Az MSC Cruises bejelentette azt is, hogy törli az összes utat az Egyesült Államokba október 31-ig. Ez összhangban áll azzal a bejelentéssel, hogy a CLIA (Hajózási Társaságok Nemzetközi Szövetsége) tagok önkéntesen meghosszabbítják a hajózási tevékenység felfüggesztését ezen az útvonalon, eddig a dátumig. „Ez a proaktív fellépés is azt bizonyítja, hogy a hajózási ipar elkötelezett a közegészségügy mellett. Hajlandó a közegészségügy és a biztonság érdekében felfüggeszteni a tevékenységét, ahogyan ezt már kétszer meg is lépte.” – közölte az MSC.

A cég döntött arról is, hogy szeptember 10. és október 26. között törli a távol-keleti hajóútjait is. Ismertették viszont az októberben kezdődő és 2021 novemberéig tartó – a 2020/2021-es nyári és téli szezon terveit. Ezek szerint az MSC Cruises hajói a társaság által hagyományosan bejárt régiókban kínálnak majd útvonalakat, így a Karib-térségben, a Földközi-tengeren, a Perzsa-öbölben, Dél-Afrikában, Dél-Amerikában és Ázsiában.