Már nekünk is van saját kólánk!

 Az eseményen Dr. Budai Gyula államtitkár és Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés elnöke átadta a környezettudatos társaság új, saját előformagyártó üzemét is.

Sok országban, például Nagy-Britanniában, Csehországban és Olaszországban vannak saját fejlesztésű üdítők, melyek általában az adott országban piacvezető helyen is szerepelnek. Magyarország eddig azonban kimaradt a sorból, ezen akar változtatni a 100%-ig magyar tulajdonú Szentkirályi Ásványvíz Kft. Ezért egy éves, saját laborjában végzett fejlesztés eredményeként megalkották az AQUA ELIXIS-t, a nemzet üdítőitalát. Az ital emellett a kóla konkurensének is nevezhető, hisz kinézetre éppoly színe van, mint a híres „hasonmásnak”: barna, buborékos ital, piros címkével, amelyen fehér felirat jelzi a nevet.

A titkos recept alapján készült ital 31 magyar gyógynövény kivonatát tartalmazza (a legjelentősebbek: zsálya, kakukkfű, rozmaring, citromfű, cickafark, borsmenta, koriander, bodza, gyömbér), és alacsony kalóriatartalmát a sztívia nevű természetes édesítőszer hozzáadásával érték el. Emellett a Szentkirályi ásványvíz alapú üdítőital a természetes ásványianyag-tartalmát is megőrzi, így tökéletesen passzol a cég eddigi üdítői közé. A szénsavas frissítőt már ehónaptól, 1 literes kiszerelésben, 259 Ft-os ajánlott fogyasztói áron kaphatják a vásárlók.

„Régi vágyam volt, hogy az üdítőital kategóriában is egészséges és természetes alapanyagok felhasználásával hozzunk létre egy olyan terméket, amely nemzetünk büszkesége lehet, hazai ásványvíz kincsre alapul és magyar alapanyagokat tartalmaz. Így született meg az AQUA ELIXIS.” – mondta Balogh Levente, a Szentkirályi Ásványvíz Kft. tulajdonos-ügyvezetője.

Az új üzemben használt legújabb technológiájú gépnek köszönhetően (melyet a Szentkirályis Ásványvíz Kft használ először) a cég, Magyarország egyik legnagyobb kapacitású gyártósorával rendelkezik, ezzel is megőrizvén piacvezető helyét a márkatermékeket gyártók között.

A Szentkirályi élőgyártó üzem telephelyén átadott, legújabb technológiákat és továbbfejlesztéseket is tartalmazó HUSKY rendszert a magyar cég használja nálunk először. A fejlesztéseknek köszönhetően kapacitásnövelés érhető el az előforma előállításának rövidebb ciklusával, illetve a magas és alacsony hűtés szétválasztásával, a hőcserélő rendszer beépítésével, a hűtési energia felhasználásánál várhatóan jelentős lesz a megtakarítás. A gépsor teljesítménye ezzel –az előforma súlyától függően –óránként 33 000 darab palack lett.

Legyél az első hozzászóló "Már nekünk is van saját kólánk!" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*