Megnyitotta kapuit a Ferrari-ház

Az 1972-ben épült Ferrari-ház Modena városának közelében, a Fiorano autópálya közepén található. Enzo Ferrari (1898-1988) ebben a főhadiszállásban dolgozott elkészülte után.

A hely az olasz sajtó szerint egy szentély, a Ferrari-történelem egy fontos darabja. Ferrari, akit angolul Drake-nek hívtak (Sárkány) rendezte be a házat, amely őt, munkatársait és az autóversenyzőket is évtizedeken át látta vendégül.

ferrarihaz.jpg

Az épületben a mai napig minden úgy maradt, ahogyan Ferrari idejében volt. Írósztalok, díványok, serlegek, a pilótákkal készült és a falakon sorakozó fényképek kivétel nélkül páratlan ereklyéknek számítanak – hangsúlyozták az olasz újságok.

A múzeumépület egyik szárnyát adják bérbe egy estére, vagy akár egy teljes napra is. Az eredeti bútorokkal rendelkező ház maximum 15 fő részére 2750 euróba kerül, ami az ottani árakat figyelmbe véve, olcsóbb, mint egy olasz luxusétterem.

Ha ugyanennyire híres, de még szebb helyre vágyna valaki, kiadó Franco Zeffirelli egykori villája is a Nápolytól délre levő Positano tengerpartján, ahol a nyolcvannyolc éves művész a hatvanas években nyaralt. A szintén rendező Luchino Visconti (1906-1976) La Colombaia (Galambdúc) nevű villájából Capri-szigetén szálloda lett.

forrás: MTI

Legyél az első hozzászóló "Megnyitotta kapuit a Ferrari-ház" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*