Művészeti vaporetto Velencében

 A vörös színű hajójárat a Vaporetto dell’Arte – a művészet vaporettója nevet kapta. A Santa Lucia vasútállomástól indul és a Canal Grandén halad végig egészen San Giorgio szigetéig. A hajó kizárólag a velencei múzeumoknál és más művészeti nevezetességeknél áll meg. Az állomások között a hajó utasai több nyelvű multimediális vezetést kapnak a város művészettörténetéről.

Június 15-ig a művészeti vaporetto reggel kilenc órától este nyolcig félóránként indul, azt követően minden órában. A menetjegy egy teljes napra huszonnégy euróba kerül, hat-tizenkét év közötti gyerekeknek tizenöt euró. Az utasok akármelyik állomáson fel- és leszállhatnak, a vaporetto jegye további kedvezményt ad a múzeumokba és más műemlékekbe való belépéshez, ráadásul sorban állás nélkül. A Velencei Biennále napjaiban a vaporetto egészen a kiállítási területig, a Giardini-Arsenale állomásig halad.

Az új hajójárat a velencei önkormányzat kezdeményezésére indult “az igényesebb turisták” számára – írta az olasz sajtó. A Vaporetto dell’Arté azt a célt szolgálja, hogy a városban évente megforduló huszonnégymillió turista minél több napot töltsön itt.

A számítások szerint minden művészeti vaporettóra legalább tizenöt utas kell, hogy fenn tudják tartani az új járat évi egymillió eurós költségét.

forrás: MTI

Legyél az első hozzászóló "Művészeti vaporetto Velencében" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*