Miért éppen Albánia?

Eddig csak Izraelbe kínálta szervezett útjait a TS Tours, ám irányítói most azt mondják, felfedezték Albániát a magyar turistáknak, és nyugodt szívvel ajánlják. Indokaik között számos ok szerepel. Állítják, hogy az albán emberek barátságosak, vendégszeretők, és a hosszú évtizedeken át politikai és gazdasági okok miatt elzárt ország számos, még szinte érintetlen természeti szépséget kínál.

Remek vizeik vannak – ásványvizek, patakok, folyók, tengerek –, páratlan történelmi emlékekkel rendelkeznek a távoli és a közeli múltból, melyek közé beletartoznak a szocializmuskori betonbunkerek is. Albánia turisztikai profiljában megtalálható az aktív pihenés megannyi formája: nagyokat lehet túrázni, sziklát mászni a hegyekben, vagy búvárkodni, jetskizni a tengerben. Emellett kihagyhatatlan a tengerparti fürdőzés, kirándulásként várak, múzeumok látogatása, és Tirana mellett további városok megismerése. Újépítésű szállodái tartalmas pihenést kínálnak európai színvonalon, és az ország gasztronómiája is különleges élményeket kínál – fogalmaznak az utazásszervezők.
Albániába kényelmes utazást kínálnak az Air Serbia Budapest–Tirana menetrend szerinti járatával, Belgrád érintésével. De nyáron a Budapest–Korfu fapados járattal is lehet repülni, Korfuról pedig komppal lehet átkelni Albánia déli részéhez, Sarandebába. Az ország tengerparti sávjára a mediterrán éghajlat a jellemző forró, száraz nyárral és enyhe téllel, a parttól keleti irányba haladva pedig kontinentális éghajlat jellemzi az ország belsejét és hegyeit.

Erdős László, a TS Tours ügyvezetője 2015. január derekán tartott sajtótájékoztatóján is bátran ajánlotta Albániát, a „sötét lovat”, mely szerinte vonzó lehet a magyarok számára, már ezen a nyáron. Csomagajánlataikkal lehet is majd találkozni az Utazás Kiállításon 2015. február 26-a és március 1-je között, a Hungexpón.

Legyél az első hozzászóló "Miért éppen Albánia?" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*