Csúcsgasztronómia a Duna-holtág partján

Egy kellemes ebéd, vagy vacsora a Duna partján, ahol a megszelídített folyó túlpartjára nézve a sűrű nádas garantálja a romantikus látványt? Nem is kell ehhez messzire menni Budapesttől: a Szekszárd melletti Duna-Holtág apró ékszerdoboza a Donautica Hotel & Restaurant nemcsak a pihentető szállodai élményeket garantálja vendégeinek, hanem a betérő vendégeket is a régió friss alapanyagaira alapozó csúcsgasztronómiai élményekkel várja a szekszárdi régió legjobb boraival.

Miközben az érintetlen, természetközeli Duna-part egyedülálló világával ma már egyre kevesebb helyen találkozhat az utazó, a szekszárdi régió békés Duna-holtága olyan egyedülálló látványosság, ahol az ember rögtön maga mögött hagyja a nagyváros zakatolását. A nádkoszorúval szegélyezett mozdulatlan víz, a tovasuhanó csónakok evezőinek hangja, a távoli harangszó bongása különösen a naplemente idején nyújt felejthetetlen érzést a Donautica étteremébe látogatónak és persze azoknak a szállóvendégeknek, akik napközben a Duna-parti vízi kalandokkal gazdagítják valódi, vagy képzeletbeli emlékkönyvük lapjait.

hdr

A Donautica étterme nemcsak azért különleges hely, mert a szállodában megszokott kompromisszummentes minőség a gasztronómiában is megmutatkozik, hanem azért is, mert kevés olyan vízparti hely van még Magyarországon, ahol a természet közepén ennyire elegáns környezetben fogyaszthatjuk el a kiválasztott falatokat és hozzá a legjobb italokat.

A Donautica éttermébe érkező vendégek választási lehetősége adott: a trendi belső térben, a látványkonyhában az ételüket készítő séfek munkájára is rálátva foglalnak helyet, vagy a rendkívül gondosan kivitelezett Duna-parti teraszon ülnek le a nagy fehér napernyők alatt. Ahol a természetközeli érzést erősítve, a golfpálya minőségűre nyírt pázsit veszi körül az asztaloknak helyt adó natúr fapadlót. Az igazi attrakció pedig az a páratlan Duna-parti panoráma, ami már önmagában főúri körítést ad a fenséges ételekhez.

Az étterem külleme és a felszolgálás profizmusa mellett ezt a természetességet erősíti az is, hogy a Donautica konyhája sallangmentesen hozza a legmagasabb gasztronómiai minőséget. Juhos Markó executive séf és csapata úgy szintetizálja a nemzetközi trendek által inspirált konyhát a szekszárdi régió tradicionális ízeivel, hogy közben a fenntarthatóságot is szem előtt tartva semmilyen előre készített alapanyagot nem használnak.

Így kerülnek a vendégek asztalára azok, a környékbeli termelők által közelről, frissen beszállított zöldségek, sajtok és húsok, amelyeket az á la carte étlapról kiválasztva, helyben, frissen elkészített ételekként szolgálnak fel a pincérek.

És ahogy a Donauticában a nemzetközi mellett a tradicionális ételek is megtalálhatók a kínálatban, a rendkívül széles borválaszték zászlóshajói is természetesen a szekszárdi régió nemes borai közül kerülnek ki. Mellettük pedig a nemzetközi borok prémium szelekciójából választhatnak italt a vendégek. Akik a Donautica éttermében eltöltött idő minden percében úgy érezhetik magukat, mintha egy jómódú barátjuknál ülnének vendégségben.

Érsek M. Zoltán