Ne foglalkozzon a válsággal, napozzon a legjobb görög plázsokon

Red Beach, Szantorini

Szantorini szigetén vannak a legegyedibb strandok Görögországban. Partszakaszát leginkább vörös, fekete és szürke vulkáni homok borítja. Strandja könnyen megközelíthető,csupán pár lépésre fekszik Akrotiri városától.

Navagio Beach,Zakynthos

Zakynthos, a jón paradicsom. A legdélibb fekvésű sziget évek óta közismert a magyar utazók körében. A nyugati oldal fő attrakciója a Navagio-öböl a homokba süllyedt csempészhajó ronccsal. A természet kedvelői fellelhetik az itt fészkelő cserepes teknősöket illetve a Kék-barlangokban rejtőző mediterrán fókákat is.

Balos- beach,Kréta

A Kréta szigetén található Balos-beach a sziget egyik legszebb, legkönnyebben gyalog vagy hajóval megközelíthető tengerpartja. A kristálytiszta tengervíz a fehér homokos part, melyet rózsaszín koralltöredékek borítanak csak fokozzák azt az érzésünk, hogy egy álomvilágba cseppentünk. A tengerpart természetvédelmi övezet, így fokozottan figyelnek a terület tisztaságára.

Myrtros Beach, Kefalónia

Kefalónia méltán híres strandja, a sziget legvonzóbb és legnépszerűbb partszakasza. Maga a strand két hegy, az Agia Dinati és a Kalon Oros lábánál fekvő tengeröböl, vakítóan hófehér kavicsos parttal és a kék minden árnyalatában játszó tengerrel. A hegyek növényzete még a legnagyobb forróságban is zöldell.

Lindosz, Rodosz

Aki Lindosz strandjára látogat, valódi történelmi környezetben fürödhet, a város ugyanis az ókorban kiemelt kereskedelmi központ volt. Lindosz felvirágzását annak köszönhette, hogy itt volt a sziget egyetlen természetes kikötője. A strandélményt és a látványt a fehérre meszelt házak és a fellegvár teszik teljessé. Lassan mélyülő vize, tisztasága, homokos partja kisgyermekesek számra is tökéletes görögországi úti cél.

Lalaria, Skiathos

Az égei-tengeri sziget legszebb strandja csak hajóval közelíthető meg, így sem tömeggel, sem parti bárokkal, kávézókkal nem kell számolni. Skiathos szigete sok izgalmas és lenyűgöző természeti látnivalóval szolgál. A part jobb oldali szikláiból az erős hullámok és a szél egy természetes kaput formált. Aki elég szemfüles, felismerheti a 2008-as Mamma Mia! című film egy-egy jelenetét, hiszen itt forgatták Lalaria partjain.

Plaka Beach, Naxos

Naxos a Kikládok szigetcsoportjának legnagyobb szigete, mely számtalan régészeti emlékkel rendelkezik. A szörfösök által kedvelt Plaka Beach a sziget nyugati partján található, mely hosszú, egyenes, arany homokos fövenyével és kristálytiszta vizével várja a strandolni vágyókat.

Matala-Beach, Kréta

Herakliontól délre utazva érhetjük el, a sziklaüregeiről híres Matala strandját. Matalát az utóbbi évtizedekben fedezték fel maguknak a nyaralók, ám szerencsére a mai napig megmaradt háborítatlan, idilli kistelepülésnek.

Super Paradise, Mykonos

Super Paradise, görög nevén Plintri, Mykonos aranypartja. Talán a legszebb öböl a szigeten, amit meredek sziklafal övez és csupán keskeny sétaúton lehet meg-közelíteni. Az öbölben kristálytiszta türkiz színű a víz. Számos étterem és bár található itt, mindenki kedvére választhat.

Mylopotas Beach, Ios

Ios szigete a heves, “őrült” éjszakai életéről ismert, amely Mylopotas és Ormos kikötőjének turistákkal teli élénk strandterületeire koncentrálódik. A sziget sok szépséggel rendelkezik, amelyek a látogatók számára sok nyugodt és barátságos helyet kínálnak. Kilométerhosszan finom, puha homok díszíti a tengerpartot, és kristálytiszta smaragdvíz a valódi kísértés. Horától délnyugati irányban Mylopotas Ios legkedveltebb tengerszakasza. A hosszú homokos part egy kilométerre terjed ki és napágyak, napernyők, bárok, kávézók, éttermek és vízisportok nagy választékát kínálja.

Legyél az első hozzászóló "Ne foglalkozzon a válsággal, napozzon a legjobb görög plázsokon" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*