Görögország a harcok viharában is gyönyörű

Aki idén az Égei-, Jón- vagy Földközi-tenger valamelyik szigetére voksolt, esetleg a szárazföldi üdülőparadicsomok egyikét látogatja meg, teljes mértékben jól döntött, nem fogja megbánni. Aki járt már Görögországban, minden bizonnyal megtapasztalta a helyiek hihetetlen pozitivizmusát, életörömét, vitalitását. A feltétel nélküli vendégszeretetben most sem lesz hiány. A helyi mentalitás szerint az aggodalom nem segít, élvezni kell a jelent, még ha az éppen nem is túl fényes. Ám az idegenforgalommal foglalkozó és abból megélő állampolgárok pontosan tisztában vannak munkájuk jelentőségével, és mindent megtesznek azért, hogy az itt nyaralók jó hírüket vigyék magukkal.

A bankok jelenlegi likviditási problémái miatt semmiképp ne induljunk el készpénz nélkül! A pénzintézetek nyitvatartása ugyan stabilizálódni látszik, ám a napi valutaváltás és pénzfelvétel mértéke bizonytalan (ez a limit viszont csak a belföldi kártyákra vonatkozik). Ezt turistaként azonban könnyen kiküszöbölhetjük, ha már itthon előre gondolkodunk.

Ugyancsak fontos, hogy rendelkezzünk megfelelő utas- és balesetbiztosítással, és nem árt, ha a csomagunk tartalmazza az alapvető gyógyszereket is. Az ország továbbra is biztonságos, utazásra javasolt térségnek számít, így aggodalom ne szegje kedvünket, élvezzük felhőtlenül a páratlan, gyönyörű Görögországot!

Miliosz Katalin 

Legyél az első hozzászóló "Görögország a harcok viharában is gyönyörű" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*