Német újságírók áradoztak a budapesti adventről

 Az Észak-Németországban megjelenő Schleswig-Holstein am Sonntag (200 ezer példányszám) újságírója, Silke Haas az Operában tett látogatást, a Vörösmarty téren illatozó kürtöskalácsokat, forralt bort említette meg, és az ötletes, kézi készítésű „hungarikumnak” is számító tárgyaktól volt elragadtatva.

A Westfälische Nachrichten újságírója, Klaus de Carné is egyedülállónak tartja a decemberi Budapestet. Cikkében ő is megemlítette a tradicionális kézműves ajándéktárgyakat és az Operát, de emellett külön kitért a hangulatos karácsonyi vásárra, a süteménykreációkra és a budapesti fürdőkre.

Az újságírók december elején az újonnan nyílt Iberostar Grand Hotel Budapest és a Magyar Turizmus Zrt. meghívásában jártak Budapesten, hogy megismerkedjenek a hazai adventi kínálattal, s cikkeikkel kedvet csináljanak a téli Budapesthez. Az újságírók programjának az összeállításakor az MT Zrt. nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy fővárosunknak azt az új arcát mutassa be a német újságíróknak, mely nemcsak a főszezonban, hanem valamennyi évszakban vonzóvá teszi Budapestet a turisták számára, ezáltal is ösztönözve a kevésbé frekventált hónapokban a látogatók számát. ( MT Zrt. németországi külképviselete)

forrás: turizmus.com

Legyél az első hozzászóló "Német újságírók áradoztak a budapesti adventről" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*