Németország rekordja: több mint 70 millió külföldi vendégéjszaka

Mindez négy százalékos növekedésnek felel meg az előző évhez képest. Az abszolút vendégéjszaka-növekedés majd felét öt piac generálta 2013-ban. A németországi beutazás 2013 első 11 hónapjában az abszolút vendégéjszaka-számok esetében csaknem hárommilliós növekedést könyvelhetett el.

A növekedés 46 százalékát (1,3 millió vendégéjszaka) Nagy-Britannia (349 ezer), Oroszország (322 ezer), Svájc (248 ezer), a Perzsa-öböl arab államai (237 ezer) és Lengyelország (173 ezer vendégéjszaka) generálta. A külföldi utazók a legtöbb vendégéjszakát Bajorországban töltötték, a dobogó második fokát a főváros Berlin foglalja el, a harmadik helyen pedig Baden-Württemberg végzett.

Németország 2013-ban is az európai utazók egyik legkedveltebb úti célja maradt, és
sorban negyedszer végzett a második helyen Spanyolország mögött. A németországi
beutazás kereken háromnegyedével Európa továbbra is Németország legfontosabb küldő régiója maradt. Kereken 10 százalék piaci részesedéssel Észak- és Dél-Amerika továbbra is erősen fejlődik.

Ázsia dinamikus növekedése 2013-ban is folytatódik – különösen a Perzsa-öböl arab államai és Kína mutat kiemelkedő eredményt. A németországi beutazás terén 2009 óta hat piac – Svájc, Oroszország, Nagy-Britannia, Lengyelország, Hollandia és Kína – vendégeinek köszönhető a folyamatos növekedés. E piacok 7,1 millió vendégéjszakát generáltak, ezáltal a 16,8 milliós külföldi vendégéjszaka-össznövekedés 42 százalékát jelentették 2009 óta.

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) 2014-ben továbbra is az úti cél Németország program iránti nagy keresletre épít. Ezt az elvárást alátámasztja az UNWTO (Turisztikai világszervezet) legújabb felmérése is, amely az érkezéseknél világszerte 4–4,5 százalékos növekedést prognosztizál. Az UNWTO előrejelzése szerint Európában 3–4 százalékos növekedés várható a nemzetközi érkezések terén.

„Az úti cél Németország számára továbbra is fenntartjuk 2020-as előrejelzésünket, és realista célkitűzésnek értékeljük a 80 milliós vendégéjszaka-szám elérését addigra. Jelenleg 2014-re a külföldi kereslet 1–3 százalékos növekedésével számolunk.” – mondja optimistán Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke.

(Fotók: Falus Tamás)

Legyél az első hozzászóló "Németország rekordja: több mint 70 millió külföldi vendégéjszaka" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*