Norwegian Cruise Line: jön a Norwegian Bliss

Tavasszal száll vízre a Norwegian Plus osztály legújabb hajója: a Norwegian Bliss,Tavasszal száll vízre a Norwegian Plus osztály legújabb hajója: a Norwegian Bliss,

Tavasszal száll vízre a Norwegian Bliss, a világ talán leginnovatívabb hajóstársaságának legújabb óceánjárója. A Norwegian Plus osztály legújabb hajója, az óceán legnagyobb gokart pályáját kínálja a nagy vizeken.

A Bliss dicsekedhet majd azzal, hogy a világ legnagyobb gokart versenypályáját kínálja a tengereken

A Bliss dicsekedhet majd azzal, hogy a világ legnagyobb gokart versenypályáját kínálja a tengereken

A Norwegian Cruise Line (NCL) már eddig is több olyan új ötlettel jelent meg a tengereken, amelyek forradalmasították az óceánjárók piacát. Ők építettek először a hajókra óriás csúszdaparkot éppúgy mint valódi kalandparkot. Ők hirdették meg az első föld körüli hajóutat is, de a legnagyobb váltást az öltözködést és a klasszikus vacsorákat tekintve is abszolút formalitásmentes, kötetlen “freestyle” cruise stílus bevezetése hozta az iparágba.

Az elmaradhatatlan csúszdapark tervei

Az elmaradhatatlan csúszdapark tervei

Ebbe a szemléletbe illeszkedik a Breakaway Plus hajóosztály bevezetése is, amelynek keretében az egymás után épülő hajói az iparágban megszokott ikerszemlélet helyett nem teljesen egyformák, hanem több tekintetben is különböznek. Márcsak azért is, mert mindhárommal teljesen más piacot kíván – és fog – meghódítani az NCL.

A Norwegian Plus hajóosztály első tagja a 2015-ben vízre bocsátott Norwegian Escape, aminek bázisa Miami, nem úgy, mint a következő hajóé: a Norwegian Joy már kifejezetten a kínai piac igényeire lett fókuszálva. A 167.800-tonnás 4000 utas befogadására alkalmas Norwegian Bliss pedig elsősorban Alaszkában fog hajózni – néhány új fedélzeti attrakciót így ennek megfelelően alakítottak ki.

Ha már úttörő szerep: a Bliss dicsekedhet majd azzal, hogy a világ legnagyobb gokart versenypályáját kínálja a tengereken. De van a fedélzeten űrállomást idéző lézerharc pálya és persze igazi csúszdapark, közte két igazi adrenalin bombának számító Ocean Loops amelynek kapszulájában a vizes szabadesést élvezhetjük, míg a versenyző kedvűek a tandem Aqua Racerben élhetik ki magukat.

A különlegességek sorát gyarapítja a az a hatalmas, Observation Lounge obszervatórium is, amely  180 fokos kilátást nyújt a fedélzetről az Alaszkában és a Karib-térségben hajózva. Újdonság az is, hogy miközben az NCL elsőként gondolt a szólóban utazókra, most egy olyan új nagyjából 30 négyzetméteres szobatípust vezetett be, amelynek fala egy kivetítő áldásos tevékenységének köszönhetően virtuális kilátást nyújt az óceánra.

Ennél azért érezhetően nagyobb a másik véglet, a legtöbbet fizető utasok számára nyitva álló The Haven két hálószobás csúcslakosztálya, ami  több, mint 400 négyzetéteres, és hogy egy tengerparti fogadás alkalmával se kelljen szűkölködni, a terasz sem kisebb 150 négyzetméternél.

De bármelyik kisebb, köztes, vagy nagyobb szobatípust is választjuk, a Norwegian Bliss minden utasa egyformán élvezheti a Tony-díj nyertes musicalt, a Jersey Boyst musicalt, vagy beülhet a legendás The Cavern klubba, ahol egy élethű Beatles banda idézi a régmúlt szép időket.

Érsek M. Z

 

Legyél az első hozzászóló "Norwegian Cruise Line: jön a Norwegian Bliss" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*