Nyáron lesz a riói karnevál

A megszokott hivatalos időponttól eltérően a riói karnevál új időpontban,  2021. júlis 10 és 11 között kerül megrendezésre amennyiben a COVID virus elleni vakcina elkészül. A karnevál ezennel kettős ünnep lesz, nemcsak a szamba iskolák parádéja, hanem a korlátozó intézkedések megszűnése és a védőoltás bevezetésnek megünneplése.

Míg a karnevál csúszik, nem maradt el idén a Visit Pernambuco Travel Show, a régió legnagyobb idegenforgalmi vására: a Recifétől 60 kilométerre fekvő tengerparti üdülőhelyen Porto de Galinhasban közel 70 brazil cég kínálatával ismerkedhettek meg a résztvevők.

Pernambuco állam természeti szépségekben nagyon gazdag, tiszta és meleg vizű strandjaival, kulturális értékeivel, barátságos lakóival számtalan lehetőséget nyújt a szabadidő hasznos és változatos eltöltésére,  szórakozásra és a történelmi múlt megismerésére. Az Észak- Kelet szívének nevezett állam, melynek fővárosa Recife, egyre népszerűbb idegenforgalmi célpont a turisták számára.

A 2020-as vásár a nemzetközi idegenforgalmi kapcsolatok mellett különös hangsúlyt helyezett a brazíliai belföldi turizmusra, amely a COVID járvány ideje alatt nagyon fellendült. Mint Sárdi Rezső a HAVAS Creative Tours magyarországi képviselője korábban tájékoztatott, Brazília jelenleg is  készen áll a külföldi turisták fogadására.  A szállodák, éttermek és idegenforgalmilag fontos helyek mind látogathatók minimális korlátozásokkal, de a legmagasabb szintű biztonsági intézkedések szem előtt tartásával.  Számos légitársaság közvetlen járatot üzemeltet Európából és Budapestről is el lehet jutni Brazíliába megfelelő csatlakozással.