Nyíregyháza: középpontban a turisztikai fejlesztések

Nyíregyháza: középpontban a turisztikai fejlesztésekForrás: sostozoo.hu

Egymást érik majd a sport- és turisztikai fejlesztések Nyíregyházán az elkövetkező három évben, körülbelül 70 milliárd forint értékben indulnak új beruházások.

Az önkormányzat beszámolója alapján az idén és jövőre főként az infrastrukturális-, a sport- továbbá a turisztikai fejlesztéseké a főszerep:

  • Folytatódik a Kállay-kúria műemléki épületének második ütemű fejlesztése, amelyre 400 millió forintot fordítanak.
  • Elkezdődött a szabadtéri színpad felújítása is 1,2 milliárd forint értékben.
  • Több mint 1,5 milliárd forintot szánnak az önkormányzati épületek – például iskolák és közművelődési intézmények – energetikai korszerűsítésére, 1,2 milliárd forintot pedig óvodák és bölcsődék rekonstrukciójára.
  • Áprilisra készül el 270 millió forintból a műemléki védelem alatt álló Bencs-villa felújítása, folytatják a Sóstói-erdőben az erdei sétány és sétaút építését, erre csaknem 300 millió forint jut.
  • Még idén elkészül több mint 4 milliárd forintból egy új négycsillagos szálloda és 1,6 milliárdból a Pangea Ökocentrum és Szálloda Sóstógyógyfürdőn.
  • 381 millióból pedig új bejárata és látogatócentruma lesz a Nyíregyházi Állatparknak.
  • Várhatóan ebben az évben adják át a 482 millió forintból megvalósuló jégpályát és jégcsarnokot is.

Nyíregyháza: középpontban a turisztikai fejlesztések

Az MTI tudósításában az áll, hogy az egyik legnagyobb projektet a sűrített földgázzal (CNG) üzemelő új autóbuszflotta beszerzése jelenti. A brüsszeli forrásból elnyert hétmilliárd forintból 41 jármű érkezik január végéig a városba, ezek várhatóan február közepén állnak forgalomba. A beszerzéshez töltőállomás- és telephelyépítés is kapcsolódik.

A tervek között szerepel a városi labdarúgó-stadion fejlesztése: a 10,3 milliárd forint értékű projekt keretében nyolcezer ember befogadására képes, arénajellegű stadiont alakítanának ki, amely alkalmas lesz más rendezvények megtartására is. A nyíregyházi atlétikai centrum megvalósítására 3,8 milliárd forintot kap a megyeszékhely, egy versenyuszodára pedig 2,4 milliárd forintot költenek.

Barnamezős területek rehabilitációja keretében a Tiszavasvári úton lévő egykori laktanyaépületek új funkciókat kapnak, erre a programra több mint 1,7 milliárd forint jut.

Nyíregyháza: középpontban a turisztikai fejlesztések

Fejlesztik a belvárosi közlekedési csomópontokat, valamint járdákat és kerékpárutakat építenek. Sóstógyógyfürdőn több mint egymilliárd forint értékű pályázati pénzből rendeznék a zöldfelületeket, felújítanák a sóstói sétányt és a fürdőházat, csaknem 690 millió forintot költenének a múzeumfalu továbbfejlesztésére.

A tervezett beruházások nagyobb részét – sikeres pályázat esetén – még idén elindítaná az önkormányzat, egy részüket pedig 2019-ben vagy 2020-ban valósítanák meg.

Legyél az első hozzászóló "Nyíregyháza: középpontban a turisztikai fejlesztések" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*