Nyíregyháza Jaroslawban is bemutatkozott

Az múlt hétvégén a lengyelországi Jaroslaw-ban külön standokkal mutatkozott be Nyíregyháza a Bencés vásáron. A lengyelek körében Nyírségi városunk igen kedvelt desztináció, melyet a helyszínen szervezett programok is tovább erősítettek.

jaroslaw2

A Bencés vásárt a jaroslawi Apátság területén tartották meg. Hivatalosan csak szombaton délelőtt 11-kor nyitotta meg kapuit, azonban már a reggeli órákban egymást érték a látogatók. A helyszín történelmi szempontból is izgalmas, hiszen egyik különlegessége, hogy egykor ott élt és imádkozott II. Rákóczi Ferenc.

Nyíregyháza programjait, Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg, a Magyarországon is egyedülálló Kállay gyűjtemény kiállításával a Bencés Apátságban. A Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. és a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. munkatársaival együtt a Nyíregyházi Állatpark oroszlánja is hosszú utat tett meg, hogy turisztikai attrakcióként szolgáljon és segítsen a szálláshelyek népszerűsítésében. Amíg a nagyok körében a szatmári szilvapálinka, addig a kicsiknél az oroszlánnal való fotózkodás aratott sikert. A turisztikai ajánlatok mellett a bőrdíszműves és a finom füstölt termékek, illetve az ásványok közül válogathattak a helyiek.

jaroslaw3

Legyél az első hozzászóló "Nyíregyháza Jaroslawban is bemutatkozott" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*