Nyíregyházán is nőtt az idegenforgalom

A Központi Statisztikai Hivatal előzetes adatai alapján országos szinten 5,4 százalékkal növekedett a vendégéjszakák száma, a nyírségi nagyvárosban viszont 7,2 százalék lett a mutató. Minderről Parillák Gabriella, a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely polgármesteri hivatalának sajtófőnöke számolt be az MTI-nek. A nyíregyházi kereskedelmi szálláshelyeken összesen 170 ezer 548 éjszakát töltöttek el a vendégek 2014-ben. A város idegenforgalmában továbbra is a magyar turisták voltak többségben, a vendégek 70 százaléka közülük került ki.

A vendégéjszakák számánál is hasonló, 67,5 százalékos volt az arányuk. A sajtófőnök hozzátette: a külföldi turisták körében is egyre népszerűbb a szabolcsi megyeszékhely, 2014-ben 13,9 százalékkal érkeztek többen az egy évvel korábbinál, míg az általuk eltöltött vendégéjszakák száma pedig 18,3 százalékkal nőtt.

A növekvő nyíregyházi idegenforgalomban a turisztikai szakemberek véleménye szerint nagy szerepe van a település üdülőközpontjának, Sóstógyógyfürdőnek, amelyet 2013-ban nyilvánítottak gyógyhellyé. Az üdülőhelyen három létesítmény, a parkfürdő, a welness és élményfürdő, illetve a fürdőház is megkapta a gyógyfürdő címet. A sóstógyógyfürdői szík- és termálvíz gyógyító hatása az 1800-as évek elejétől ismert, az ízületi, a reumatológiai, a bőr- és nőgyógyászati betegségek orvosi kezelését segíti.
A múlt évben 111 ezren kaptak gyógykezelést, s a fürdőházban 46 ágyas, háromcsillagos gyógyszálloda is fogadja a vendégeket. A welness és élményfürdőben most új gyógyászati szárny épül, amely 900 négyzetméteres lesz, és tavasz végére készül el, egy 2,1 milliárdos üdülőhelyi fejlesztés keretében. A nyíregyházi önkormányzat beruházásában emellett fejlesztik a sóstógyógyfürdői állatparkot és a múzeumfalut, közpark, illetve tó körüli és revitalizációs sétány épül, valamint bővítik az idegenforgalmi szolgáltatások egységeit.

Legyél az első hozzászóló "Nyíregyházán is nőtt az idegenforgalom" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*