Orosz vízumközpont Budapesten

2014. április 8-án nyílt meg a központ Budapesten, a VI. kerületben, az Andrássy út 100. szám alatt. Ivan Breganov, az orosz vízumközpontokat üzemeltető Lex Systems vállalat képviselője az eseményen elmondta: a vízumközpontban a hét minden napján, reggeltől estig elintézhetik a vízummal kapcsolatos teendőket az Oroszországba utazók, míg a konzulátusok nyitva tartása szűk, s tevékenységük nem csak a vízumügyletek intézéséből áll. A hosszabb ügyfélfogadási idő és a kellemesebb, tágasabb környezet nagy minőségi javulást jelent a korábbi ügyintézéshez képest. A vízumigénylés feltételei megegyeznek a korábbiakkal.

A képviselő elmondta: Moszkva több országban tart fenn hasonló központot, a budapesti már a huszonkettedik ilyen irodájuk. Az eddigi tapasztalatok alapján általában megnő a vízumigénylések száma egy országban a vízumközpont megnyitását követően.

A Külügyminisztérium konzuli szolgálatának tájékoztatása szerint az Európai Unió – így Magyarország – és az Orosz Föderáció között vízumkényszer van érvényben, tehát a magánútlevéllel utazó magyar állampolgárok kizárólag a vízum előzetes beszerzésével léphetnek be Oroszország területére. Vízummal az azon feltüntetett határidőn belül lehet az országban tartózkodni.

Legyél az első hozzászóló "Orosz vízumközpont Budapesten" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*