Őszi programsorozat a Gyulai Várszínházban

A sikeres nyári évad után zárt helyszínen folytatódik a Gyulai Várszínház rendezvénysorozata. A Kamarateremben hetente tartanak előadásokat, koncerteket, kiállításokat, ahova szeretettel várják az érdeklődőket.

OKTÓBER 13. 18.30

A történés pillanatában

Burai István festő kiállításának megnyitója

A tárlat 2016. november 30-ig díjtalanul megtekinthető!

Burai István – aki a Medgyessy Ferenc Képzőművészeti Kör tagja volt – az egyik legismertebb debreceni képzőművész. Mesterei: Félegyházi László és Bíró Lajos voltak. 1970 óta rendeznek egyéni kiállításokat külföldön és itthon egyaránt, csoportos tárlatokon pedig 1973-tól vesz részt. Munkássága sokrétű, legfőképpen festményeket készít, de jelentős a grafikai tevékenysége, ezek mellett kerámiákat, festett köveket, plasztikákat, üvegablakokat is készít. Gyulára az eddigi alkotásaiból hoz el egy válogatást.

tengerparton-24x43-cm-akril-margo-1

OKTÓBER 13. 19.00

A MOST Feszt 2016. legjobb előadása ”

Patrick Süskind: A nagybőgő – színmű

Játssza, rendezte: Klem Viktor

FÜGE produkció

Belépő: 2000 Ft

Patrick Süskind, A nagybőgő című produkciója, 2016-ban a Monodráma és Stúdiószínházi Fesztiválon a legjobb előadás díjat érdemelte ki. A magyar közönség Darvas Iván legendás alakításán keresztül ismerheti a német író 1981-es darabját, amit ez az előadás most új alapokra helyez Klem Viktor főszereplésével. A nagybőgő egy közvetlen beszélgetés a zenész és a néző között. A nagybőgős őszintén vall az életéről, szerelméről, a zenéhez, társadalomhoz fűződő viszonyáról, gyengeségeiről, vagy éppen játszik a hangszerén.

Magányos elmélkedése során azonban kiderül, hogy valójában gyűlöli nagybőgőjét, sőt maga a hangszer minden frusztrációjának fő okozója. A kérdés csak az, hogy képes-e változtatni életén, és a titkon imádott fiatal szoprán énekesnő figyelmét végre felkelteni…

nagybogo_foto_galan-geza

OKTÓBER 19. 19.00 

Helyszíni tudósítás a futball-Eb-ről

Bagyinszki Zoltán képes beszámolója

Belépés díjtalan

A rendezvény során egy helyszíni beszámoló részesei lehetünk a nyár számunkra legnagyobb sporteseményéről. Bagyinszki Zoltán részt vett a franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokság egyik fontos meccsén, amikor Magyarország Portugáliával játszott. A képes élménybeszámoló visszaidézi a mámoros napokat, amikor egész Magyarország egyemberként szurkolt a focistáinknak.

OKTÓBER 26. 19.00

Többszörös külföldi és magyar zongoraverseny-győztes, Fischer Annie ösztöndíjas”

Szabó Marcell zongoraestje

Műsoron: Rahmanyinov, Debussy, Bartók, Liszt művei

Belépő: 2000 Ft, diákjegy: 1000 Ft

A hónap végén folytatódik a komolyzenei koncertek sorozata. Ismét egy nagyszerű fiatal művészt láthatnak Gyulán. A többszörös nemzetközi és magyarországi zongoraverseny győztes, Fisher Annie ösztöndíjas Szabó Marcellt köszöntheti a közönség. Koncertjén Liszt, Bartók, Debussy, Rachmanyinov művei hangzanak el.

Versenyeredményeinek sorából kiemelkedik a Nagoyai Zongoraverseny különdíja, valamint a 2014-es Szegedi Nemzetközi Bartók Béla Zongoraversenyen szerzett győzelme. A tavalyi évben Madridból és Párizsból is rangos díjjal térhetett haza: harmadik helyezett lett a XXXIII. Nemzetközi Delia Steinberg zongoraversenyen, és I. díjat hozott el a XVI. Nemzetközi Île de France zongoraversenyről.
A fiatal zongoraművész minden bizonnyal sok örömet szerez játékával a gyulai zeneszerető közönségnek.

zak_szabo_marcell_0695

Legyél az első hozzászóló "Őszi programsorozat a Gyulai Várszínházban" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*