Paksig, Kalocsáig is ellátni Szekszárd új kilátójából

2015. április derekán adták át a Szekszárdi-dombság egyik legmagasabb pontján emelt építményt, a Gemenc Zrt. legújabb turisztikai fejlesztését. A 280 méter magas dombon épült kilátó egyedülálló turisztikai attrakció, ahonnan észak felé a Tolnai Hegyhát és a Dél-Mezőföld települései, dél-nyugatra a Völgység és a Kelet-Mecsek látható, és a távolban feltűnik Paks és Kalocsa is. A magaslat eddig nem ismert nézőpontból mutatja meg a szekszárdi borvidéket, és a Sárközt egészen Bajáig.

A dél-dunántúli kéktúra, a Magyar Zarándokút és a Mária-út közelében elkészült, húsz méter magas kilátó mellett parkolót, fedett pihenőhelyet és tűzrakókat is építettek. A Szekszárdtól nyugatra elterülő, csaknem hatszáz hektáros sötétvölgyi erdőtömbben a Gemenc Zrt. bátaszéki erdészete pihenőhelyeket, forrásfoglalást, játszóhelyet magába foglaló kiránduló erdőt alakított ki az elmúlt években, ami eddig is a turisták kedvelt célpontja volt – összegez az MTI.

A szekszárdi kilátó, amely gépkocsival, dűlőutakon is megközelíthető a középkorban elpusztult Bat község emlékére állított kereszt közelében magasodik. A létesítményt 32,5 millió forintos beruházással, az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap 26,5 millió forintos támogatásával építette a gemenci erdőgazdaság.

Legyél az első hozzászóló "Paksig, Kalocsáig is ellátni Szekszárd új kilátójából" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*