Poznan fél áron

A város Belvárosi Plébániája (Fara Poznanska) idegenvezetővel várja a látogatókat. Poznan legrégebbi plébániája 1253 óta létezik, a Jezsuiták által 1651-1701 között épített, jelenlegi épülete azonban csupán három évszázados. A templom belseje teljes újjáépítésen ment keresztül, így teljes pompájában tekinthető meg.

A Centrum Kultury Zamek is díjtalan városnézésre hív május 3-án és 4-én 12, 16 és 18 órakor. A díjtalan belépők kötelezők, melyeket április 28-tól lehet igényelni a Centrum Kultury Zamek pénztárában. A vár megtekintésekor lehetőség nyílik a kiállítások meglátogatására is. A World Press Foto tárlatára fél áron lehet majd bejutni, a Galeria Fotografii, valamint a galeria Profil ingyen tekinthető meg. A Bookowski Ksiegarnia w Zamku nevű könyvesbolt speciális könyvespolcot állít fel, akciós könyvekkel.

Kirándulásra hív a Centrum Wycieczkowe LECH is: a Turisztikai Központ a Sörfőzdében 2003 óta létezik, és egyedülálló kirándulásokat szervez az üzem területén. Megleshetjük a sörkészítés rejtelmeit, majd a kalandos „utazást” egy ízletes sörkóstolóval zárhatjuk.

A sportkedvelők betekinthetnek az INEA Stadion rejtettebb zugaiba. A Bulgarska utcán található létesítmény ekkor felfedi a kíváncsi szemek előtt a vendégek öltözőjét, az elnöki páholyt, a sajtólelátót és a labdarúgók szobáját is.

A Poznani Nemzetközi Vásár azaz a Miedzynarodowe Targi Poznanskie a Föld Termét (Sala Ziemi) nyitja meg a nagyközönség előtt, amelyben Lengyelország legmodernebb kongresszusi terme található eltolható falakkal, 120 négyzetméter nagyságú multimédiás monitorral és koncerttermi hangosítással…

Érdemes lesz díjtalan sétát tenni a Szt. Adalbert hegyre is, ahol sok mindent megtudhatunk a hely történelméről, és fél áron vásárolhatjuk meg a helyi Poznani Kiadó kínálatából származó könyveket, albumokat, bedekkereket is.

Május 3-án 10 és 14.00 órakor valamint május 4-én 10 és 14 órakor a City Guide Poznan idegenvezetőivel tett városnézés nem csupán Wielkopolska fővárosát ismerteti meg az utazóval, de olyan helyekre is betekintést enged, amelyeket a hétköznapi turistaútvonalak figyelmen kívül hagynak. A tízfős csoportok biztonságot nyújtanak a kevésbé jó kondícióval rendelkező kerékpárosok számára is. A kirándulás díjtalan, vagy három órát vesz igénybe, kiinduló pontja a kerékpár kölcsönző CH Malta (a gyalogos híd mellett). Részvétel lehetséges itt kölcsönzött vagy saját tulajdonú kerékpárral egyaránt.

Legyél az első hozzászóló "Poznan fél áron" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*