Rajtra kész a világ legnagyobb óceánjárója

A Royal Caribbean International legújabb tagja megdöntött minden eddigi rekordot. A 362 méter hosszú Harmony of the Seas névre keresztelt hajó majd 100 méterrel múlja felül a Titanicot, tömege pedig 120 ezer tonna.

A világ legújabb tengerjárójának kivitelezői mindössze 2 év alatt építették fel a 70 méter magas mozgó paradicsomot, amely mintegy egymilliárd euróba (310 milliárd forint) került. Fedélzetén több, mint 6000 utas élvezheti egyszerre a hullámokat, őket pedig egy nagyjából 2000 fős személyzet fogja kiszolgálni.

A Harmony of the Seas a napokban kezdte meg próbaútját. Méreteiből kifolyólag a kapitány és pár fős segítő csapata egy évig gyakorolták a kikötőből való távozás manővereit.

A 16 szinten természetesen minden, az utasok szórakoztatására épített létesítmény megtalálható: tízemeletes csúszdán érkezhetnek a medencébe, színházban tölthetik az estéket, jobbnál jobb éttermekben falatozhatnak, pazar boltokban vásárolhatnak – és ez csupán a lista egy része.

A tengerjáró első évében a mediterrán habokat szeli majd, a szezon lejárta után pedig áthajózik az Atlanti-óceánon, hogy meghódítsa a Karib-tengert is.

Legyél az első hozzászóló "Rajtra kész a világ legnagyobb óceánjárója" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*