Ritz-Carltonná válik Budapesten a Le Meridien

A luxuslánc első hazai egységének megnyitásáról a The Ritz-Carlton Hotel Company és a budapesti Le Meridien – a cégbíróságon bejegyzett neve szerint Adria Palace Kft. – tulajdonosa, az Egyesült Arab Emírségekben bejegyzett Al Habtoor Group írta alá a megállapodást. A hírt a Dubaiban 2015. május 4-e és 7-e között megrendezett Arab Turisztikai Vásáron jelentette be a Ritz-Carlton képviselője. A Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc. és a Le Meridien Budapest tulajdonosának közös megegyezése alapján a szálloda kikerül a Starwood portfoliójából a jelenlegi üzemeltetési szerződés lejártával. A Starwood 2005-ben szerezte meg a Le Meridien márkát, átvéve a Le Meridien Budapest üzemeltetését, s a hotel a magyar főváros egyik vezető szállodájaként azóta is sikeresen működik.

A jelenleg 88 hotellel rendelkező Ritz-Carlton a szállodalánc a bejelentést követően Twitter-oldalán is azonnal megosztotta, hogy Budapesten terjeszkedik tovább. Új szerzeménye az átalakítást követően 192 szobával, 26 lakosztállyal, tárgyaló- és rendezvénytermekkel, valamint Health Clubbal és beltéri medencével rendelkezik majd, és 2016. június végére el is készül.

„Magyarország a további nemzetközi terjeszkedés lehetőségét jelenti a Ritz-Carlton számára” – kommentálta a hírt Herve Humler elnök-vezérigazgató, örömét fejezve ki, hogy új egységük az ország politikai, kulturális és gazdasági központjában várja a vendégeket 2016-tól.

Legyél az első hozzászóló "Ritz-Carltonná válik Budapesten a Le Meridien" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*