Aggtelek: kerékpártúra, ingyenes barlanglátogatással

Május 23-án, szombaton tizenhetedik alkalommal rendezik meg a Bükk-Aggtelek kerékpártúrát, melynek során tizenkét településen és védett területeken halad keresztül halad a csoport megállókkal, ahol a helyi kultúrtörténeti örökségről és természeti értékekről lehet meghallgatni érdekes ismertetőket. Az aggteleki célban játékos természetismereti és helytörténeti totó, nyeremények, és ingyenes barlanglátogatás is várja a kerekezőket. Az indulás a szilvásváradi Lovas-stadiontól lesz 10 órakor, az érkezés délután 4 óráig Aggtelekre, a Baradla-barlang bejárata előtti térre.

30 éves az ANP, 20 éves a világörökség címmel ugyanezen a szombaton közönségnap is várja az érdeklődőket Aggteleken. 2015-ben ünnepli fennállásának 30. évfordulóját az Aggteleki Nemzeti Park, az Aggteleki- és a Szlovák-karszt barlangjai pedig 20 éve nyerték el a Világörökség címet. Az ünnep alkalmából rendezendő közönségnapon a látogatók bepillantást kaphatnak az igazgatóság egyes osztályainak működésébe. Érdekesnek ígérkeznek a további programok is: Zöld Sziget, pünkösdi játszóház, lovaglás, lovas kocsizás, barlangtúrák, kézműves termékek bemutatója és vására. A részvétel ingyenes. A helyszín: Aggtelek, a Baradla-barlang fogadótérsége; Jósvafő.

Május 9-én, 23-án 30-án, szombati napokon Barangolás a Baradla-barlang tetején címmel indul túra, amelynek során a résztvevők választ kaphatnak érdekes kérdésekre: mikor szántottak ördögök Aggtelek határában? Hogyan néz ki a karsztfelszín? Miért nem nyeli el a Baradla-barlang az Aggteleki-tó vizét? A helyszín: Aggtelek, Baradla-tető, a találkozó a Baradla-barlang fogadótérségében lesz délután fél 3-kor. A másfél-kétórás túra három kilométer hosszú.

Legyél az első hozzászóló "Aggtelek: kerékpártúra, ingyenes barlanglátogatással" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*