Ünnepi gőzfelhős nosztalgiavonat Szolnokra

Ünnepi gőzfelhős nosztalgiavonatok közlekednek a 170 éves Pest–Szolnok vasútvonal megnyitásának alkalmából, 2017. szeptember 2-án. A nagy érdeklődésre való tekintettel a MÁV Nosztalgia két járatot is indít; az első ünnepi szerelvényen a Szent Korona hivatalos másolata a patinás Teakfa Orient kocsiban „utazik”. Mindkét ünnepi szerelvényében a nosztalgiaflotta legszebb vasúti járműveit sorakoztatják fel. Az utazás a Szolnok Napja programsorozattal kiegészülve egész napos kikapcsolódást nyújt minden korosztály számára. A különvonat utasai bepillanthatnak a Szolnoki Járműjavító mindennapjaiba, valamint megnézhetik Szolnok megújult repülőmúzeumát, a Reptárt, mely a 170 éves, felújított szolnoki indóház egykori épületében működik, és páratlan élményt kínál.

A MÁV Zrt. és leányvállalata, a MÁV Nosztalgia Kft., valamint Szolnok Megyei Jogú Város idén ünnepli a Pest–Szolnok vasútvonal megnyitásának 170. évfordulóját: Magyarország második gőzvontatású vasútvonalán 1847. szeptember 1-jén indult el a forgalom. Ebből az alkalomból 2017. szeptember 2-án, szombaton gőzvontatású nosztalgiavonatok közlekednek Nyugati pályaudvarról Szolnokra. A MÁV Nosztalgia ünnepi vonatában klasszikus fapados és párnás fülkés kocsik is helyet kapnak. Az első ünnepi járat 8:10-kor indul, élén a 242-001 sorozatú gőzmozdonnyal, a második 8:30-kor robog ki, és a 204-es (220,194-es pályaszámú) gőzmozdony vontatja.

Szolnok

A szolnoki állomáson a MÁV-csoport és Szolnok városa ünnepségsorozattal tiszteleg a térség életét 170 éve meghatározó vasútvonal megnyitása előtt: a gőzvontatású nosztalgia különvonatok utasait a MH Légierő-zenekar Szolnok és a szolnoki MÁV Férfikórus köszönti, lesz emléktábla-avatás és koszorúzás, ünnepélyesen megnyitják a Kultúr várótermet és a Szolnoki Vasúti Almárium tematikus időszaki kiállítását.

Az ünnepi gőzös járatok utasai a RepTárban megnézhetik a repülőmúzeum egyedülálló kiállítási anyagát, a Szent Korona hiteles másolatát, valamint a „Megy a gőzös…” című vasúttörténeti vándorkiállítást. A MÁV Nosztalgia ünnepi szerelvénye nyitva áll a RepTár vendégei számára is.

242-001 szepia

A Szolnok Napja rendezvény keretében a 161 éves Szolnoki Járműjavító nyílt napján, 10 és 16 óra között lehetőség lesz többek között az ipartörténeti jelentőségű, 110 éves víztorony és a járműjavító egyes üzemegységeinek megtekintésére, számos, helyben felújított mozdony, valamint a 242-001 sorozatú gőzmozdony és az általa vontatott nosztalgiaszerelvény megtekintésére.

Menettérti részvételi jegyek felnőtteknek fapados osztályon 7.990 Ft/fő, gyermekeknek 5.990 Ft/fő, párnás osztályon felnőttek részére 9.990 Ft/fő, gyermekek részére 7.990 Ft/fő áron válthatók.

További információ (jelentkezés, menetrend, jegyárak, kocsiosztályok) az utazas@mavnosztalgia.hu e-mail-címen, a www.mavnosztalgia.hu honlapon és a +36 1 238-0558-as telefonszámon (9 és 17 óra között).

 

Legyél az első hozzászóló "Ünnepi gőzfelhős nosztalgiavonat Szolnokra" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*