Sheffield-ben bővít a Wizz Air

A Wizz Air új bázist nyit a Doncaster Sheffield repülőtéren, amely London-Luton mellett a Wizz Air UK, a csoport Egyesült Királyságban bejegyzett légitársaságának második bázisa lesz. A Wizz egy Airbus A320 típusú repülőgépet telepít a Yorkshire-i repülőtérre, és hét új járattal bővíti jelenleg tíz útvonalból álló Doncaster Sheffield-i hálózatát.

A Wizz Air első járata 14 éve szállt fel a Doncaster Sheffield-i repülőtérről, azóta pedig az itteni legnagyobb légitársasággá nőtte ki magát, évente több mint 1 millió utast szállítva alacsony viteldíjú közép- és kelet-európai járatain. Az új, Doncaster Sheffield-i bázisról a Wizz Air olyan új úti célokra indít járatot, mint a spanyolországi Alicante és Malaga, a ciprusi Lárnaka, a portugáliai Faro, a lengyelországi Lublin, a szlovákiai Kassa és a romániai Szucsáva.

A Wizz Air UK új, Doncaster Sheffield-i bázisával a repülőtér éves szinten 150 000 ülőhely kapacitással bővül. Ezzel 36 közvetlen és 110 közvetett munkahelyet teremt a doncasteri régióban a cég. Az új repülőgép érkezésével a Wizz Air egyesült királyságbeli flottája összesen 11 repülőgépből fog állni. A Wizz a Doncaster Sheffieldből induló új járatokkal kiegészülve 2020 hátralévő részében közel 1,8 millió ülőhelyre kínál jegyet az Egyesült Királyságban, összesen 107 útvonalon.

2020 áprilisa óta a Wizz Air több mint 200 új útvonallal bővítette hálózatát, Doncaster Sheffield a közelmúltban Bákóban, Dortmundban, Lvovban, Lárnakában, Milánó-Malpensában, Tiranában és Szentpéterváron bejelentett új bázisok sorát erősíti.