Síszezon húsvétig? – új országos rekordot hozott ez a tél

Vasárnap, március 21-én zárja az idei síszezont Eplényben az Intersport Síaréna, ezzel sikerülhet az új országos rekord.

Az elmúlt 12 síszezon országos rekordját sikerül megdönteni, hiszen a síelők honlapjának nyilvántartása alapján az eddigi rekord 109 üzemnap volt, még a 2011/2012 síszezonban. Idén március 8-án volt a 100. üzemnap Eplényben. Honlapjukon így hívják fel a figyelmet a jeles napra: „Pénteken lesz a 110-ik nap a szezonban, amikor a síelők és snowboardosok csúszhatnak nálunk. Mivel vasárnapig nyitva leszünk, ezért minden nap újabb és újabb rekordot állítunk fel. Büszkék vagyunk arra, hogy minden nehézség ellenére ilyen sokáig tudtunk nyitva lenni ebben a szezonban. Sokat tanultunk ebben az évben és ezeket a tapasztalatokat fel is fogjuk használni, hogy még jobbá váljunk.”

A rekord leginkább a hideg időnek és az elmúlt évek technikai fejlesztéseinek köszönhető, a rekord annak ellenére is sikerülhetett, hogy karácsony körül a nagy melegedés miatt 5 nap üzemszünet volt. Eplény várhatóan március 21-ig üzemel.

A hazai síszezon ezzel még nem ért végett, hiszen Mátraszentistvánban még rengeteg a hó (kamera képen látható a nagy hómennyiség). Nyitva 3,3km pálya, 4 lift. Ott nem kizárt, hogy akár a húsvétig tartó (2021. április 4-5.) síszezon sem! A Síparkban van a legtöbb hó, ott nem kizárt a húsvétig tartó nyitvatartás! Hótartalékokat képeztek és hegyekben 6-7 C fokkal alacsonyabb az átlag hőmérséklet!

Sátoraljaújhelyen a sípálya március 17-én bezárt. Március 18-án ezt írják honlapjukon: A tegnapi napon hivatalosan is lezártuk a 2020/2021-es síszezont, így a Zemplén Kalandpark sípályái is bezártak.

Bódi Ágnes