A sör kis mennyiségben történő fogyasztása valóban egészséges. A Kalifornia Egyetem kutatóinak tanulmánya szerint ugyanis a sörben, főleg a világos fajtákban, olyan nagy mennyiségben található szílícium, hogy fogyasztása lelassíthatja a csontritkulás folyamatát. A 21. század csendes járványának is titulált csontritkulást megelőzendő, ajánlott a mérsékelt sörfogyasztás. Ezen kívül törött csont esetében a magas szilíciumtartalom elősegíti az új csont képződését. Egyelőre még nem tudni, hogy milyen sörkészítési fortélyokkal lehet megnövelni a nedű szilíciumtartalmát, de az viszont biztos, hogy a több komlót tartalmazó sörök szilíciumban gazdagabbak.
Kapcsolódó cikkek
Belföldi utazás, Utazás magazin programajánló
Legyél az első hozzászóló "Sör:élet,erő,egészség" című cikkhez