Történelmi sikert ért el a Budapest Airport

2016-os teljesítménye alapján újra, sorozatban negyedszer nyerte el a Skytrax felmérése szerint a “Kelet-Európa legjobb repülőtere” címet a Budapest Airport. A díj történetében első ízben fordul elő, hogy egy kelet-európai repülőtér négy egymást követő évben nyeri el ezt az elismerést.

A Skytrax díjait hagyományosan egy gálaesten adják át, amelyet a kontinens legnagyobb, a repülőtéri szakmának szánt vásárán rendeznek meg. A Terminal Expo idei helyszíne Amszterdam volt, ahol Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója munkatársaival át is vette a Kelet-Európa legjobb repülőterének járó elismerést. A díj több mint 2000, a repülőtéren megforduló utas véleménye alapján talál gazdára.

„Nagyon boldog vagyok, és büszkeséggel tölt el ez a komoly elismerés. Továbbra is kiváló szolgáltatási színvonalat szeretnénk biztosítani a hátizsákos turistáknak éppúgy, mint a gyerekekkel utazó családoknak és az üzleti utasoknak. Budapest izgalmas látnivalók és programok széles választékát nyújtja az idelátogatóknak, mi pedig a jövőben is hozzá akarunk járulni a Magyarországon átélt felejthetetlen élményekhez.” – mondta a díj átvételekor Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója.

A Budapest Airport 2016-ban újabb rekord-évet zárt: szolgáltatásait a világ minden tájáról érkező, közel 40 különböző légitársasággal utazó, 11,4 millió utas vette igénybe. Az utasforgalom kétszámjegyű növekedése együtt jár egy sor nagyarányú fejlesztési projekttel, amelyek a repülésbiztonság és a légiközlekedés védelmének további javítását, a kiskereskedelmi és a vendéglátó-ipari választék, valamint a parkolási és egyéb repülőtéri szolgáltatások további javítását és bővítését célozzák.

Tavaly a Budapest Airport elindította BUD:2020 nevű repülőtér fejlesztési programját, amelynek keretében 5 év alatt több mint 160 millió eurós beruházás-sorozatot valósít meg. A program része egy új, 12 000 négyzetméteres utas-móló kialakítása, amely összesen 10 utas-híddal és 27 beszállító kapuval bővíti a terminál kapacitását.

A projektben szerepel egy repülőtéri szálloda megépítése, új parkoló-létesítmények, valamint logisztikai bázisok létrehozása, és egyéb műszaki fejlesztések is – mindez egységesen azt célozza, hogy a következő években a repülőtéri élmény még kellemesebbé váljon az utasok számára.

Legyél az első hozzászóló "Történelmi sikert ért el a Budapest Airport" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*