Szabad beutazás Ciprusra – rárepült a lehetőségre a Wizz Air

Magyarország és Ciprus oltásügyi megállapodásának értelmében Ciprusba történő beutazáskor az ország elfogadja a magyar utasok védettségi igazolványát, bármelyik Magyarországon jóváhagyott vakcina esetében. A döntéssel ismét könnyen elérhető lett az utazni vágyók számára a gyönyörű szigetország és a Wizz által úti célként jegyzett Lárnaka – írta közleményében a légitársaság.

A festői tengerpartjáról és történelmi műemlékeiről híres város egyaránt kiváló úti cél a napsütötte mediterrán kikapcsolódás és a felfedező városnézés kedvelőinek. A nyugati és keleti világ találkozásánál egy igazi kulturális kuriózum található: a középkori templomok és mecsetek mellett a helység változatos múzeumaival, csodás kikötőjével és 25 kilométeres partszakaszával nyújt felejthetetlen emlékeket az odalátogatóknak.

A légitársaság egy évtizede, 2010 decemberétől repül Ciprusra, a tavaly megnyitott lárnakai bázis pedig új útvonalakkal szolgál a szigetország egyik legnépszerűbb városából.

A jogszabályok értelmében a Ciprusra vágyóknak regisztrálniuk kell az utazásuk előtt: a Cyprus Flight Plass platformján leadott igénylések során a beutazóknak fel kell tölteniük az oltottságot igazoló védettségi igazolványuk és oltási igazolásuk másolatát. Az ezután kapott visszaigazoló nyomtatvány – melyet kinyomtatva és mobiltelefonon egyaránt maguknál tarthatnak – feljogosítja őket a beutazásra és az ország beltéri helyein való tartózkodásra.