Szálloda a sarkkörön

 A már jövő hónapban megnyitó Ion Hotelt a Hengill-hegy lábánál, a Thingvellir Nemzeti Parkban építették fel, az ország dél-nyugati részén.

A hotel kinézetét, melyet részben uszadékfára emlékeztető gerendák díszítenek, Reykjavík állítólagos alapítója, Ingolfúr Arnarson ihlette, aki a legenda szerint 874-ben, pontosan azon a helyen alapította meg a várost, ahol első partraszállásakor, a faoszlopokat a tenger áztatta földre dobta.


Jóidőben akár szálloda kertjébe is kiülhetünk

A szálloda belső kialakítása hűen tükrözi a táj felejthetetlen jellegzetességeit, így ne lepődjünk meg, ha a szintén uszadékfából készült bútorok mellett, „láva-lámpaernyők”-kel talákozunk.


A szobák, csakúgy, mint a hotel egésze, a modern stílust képviselik

A kulináris élvezetekről is helyből gondoskodnak, az étlapon olyan ételkülönlegességek sorakoznak, mint az izlandi languszta, a házi készítésű, helyi skyr joghurt, vagy az izlandi partoknál kifogott híres arctic char, a sarkköri vándorló lazac. Emellett, hogy a vendégek gyönyörködhessenek a egyedülálló kilátásban is, a hegyoldalba kinyúló panorámaablakos bárban délutánonként (ha az égiek kegyesek) megcsodálhatják a Thingvellir tó víztükre fölött táncoló sarki fényeket.


A sarkkör zord téli napjain is felmelegedhetünk a Láva Spa pihentető szobáiban

Az extrémebb pihenést kereső látogatókra különleges „jeges” elfoglaltságok várnak: páratlan lehetőség nyílik a Föld két tektonikus lemeze közötti búvárkodásra, majd az utána jól eső, hotel melegében, a Láva Spa kínálta arc- és testmasszázsra, vagy aki tűréshatárát szeretné tesztelni, az kipróbálhatja a szálloda „sub-zero”, vagyis fagypont alatti medencéit is. Természetesen lehetőség nyílik az olyan hagyományos aktivitásokra is, mint a túrázás, vagy a horgászat.


Ha az égiek kegyesek, akár ilyen látványban is részünk lehet

További információk: www.ioniceland.is

forrás: cntraveller.com

Legyél az első hozzászóló "Szálloda a sarkkörön" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*