Szolgálaton kívüli pilóta segített landolni egy menetrend szerinti Lufthansa járatnak

 Az amerikai Newarkból Frankfurtba tartó 747-es gép Dublinban kényszerült leszállni emiatt, azonban szerencséjükre ott volt a fedélzeten a North American Airlines egyik kapitánya, aki helyettesíteni tudta a másodpilótát.

A Lufthansa megerősítette az információkat, hogy a 264 utast szállító gép Dublinban landolt, ahol ellátták a másodpilótát, majd 6 órás késés után, miután a tartalék személyzetnek engedélyezték a fedélzetre lépést, folytatta a gép az útját.

A Lufthansa szóvívője elmondta: “A Lufthansa 401-es járatán utazó, North American Boeing 767-es utasszállító kapitánya segített a Lufthansa kapitányának. Ez egy működő eljárás az ilyen ritka szituációkban”

A Lufthansa hozzátette, az utasok teljes biztonságban lettek volna egyébként is, a kapitány le tudta volna tenni a gépet másodpilóta nélkül is, ugyanis az ilyen helyzetekre gondolva, a személyzet többi tagját is kiképezték, hogy aszisztálni tudjon azzal, hogy felolvassa a csek-listát, melyen a leszállás előtti elvégzendő ellenőrzések szerepelnek.


forrás: 
travelmole.com

Legyél az első hozzászóló "Szolgálaton kívüli pilóta segített landolni egy menetrend szerinti Lufthansa járatnak" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*