Tandori csirke

6 személyre
Gáz: indirekt/közepes hőfok
Faszén: indirekt
Előkészítési idő: 15 perc + 8 óra pácolás
Grillezési idő: 40 perc

500 g joghurt
1/2-1 ek. frissen reszelt nyers gyömbér
3 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 kk. őrölt pirospaprika
2 kk. só
1/2 kk. őrölt fahéj
1 kk. őrölt római kömény
1 kk. szárított koriandermag
frissen őrölt fekete bors
1/2 kk. őrölt szegfűszeg
1,5 kg bőrös csirkemell vagy comb
olaj a grillrács megkenéséhez
lime-szeletkék a díszítéshez

1. A gyömbért, a fokhagymát, a pirospaprikát, a sót, a fahéjat, a római köményt, a koriandert és a szegfűszeget alaposan elkeverjük a joghurtban.

2. Éles késsel több helyen beirdaljuk a húsdarabokat, majd a joghurtos páccal alaposan bedörzsöljük. Hűtőszekrényben, lefedve legalább 8 óra hosszat érleljük.

3. A grillrácsot megkenjük olajjal. A húsdarabokat kivesszük a pácból, lecsöpögtetjük, majd közepes hőfokon 40 percig sütjük, amíg teljesen ropogósak nem lesznek. Megborsozzuk és lime-darabkákkal díszítve meleg lepénykenyérrel kínáljuk.

A nyers gyömbér olyan friss, fűszeres, csípős ízt ad ennek a fogásnak, amelyet őrölt gyömbérporral nem tudunk elérni.

Legyél az első hozzászóló "Tandori csirke" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*