Karamelles banán kókuszreszelékkel és narancshéjjal

6 személyre
Gáz: direkt/közepes hőfok
Faszén: direkt
Előkészítési idő: 40 perc
Grillezési idő: 5 perc
olaj a sütőlap megkenéséhez

7 ek. cukor
2 ek. kókuszreszelék
1 tartósítószer-mentes narancs reszelt héja
300 g habtejszín
1-2 ek. rum
6 nagy banán

1. Egy sütőlapot olajjal vékonyan kikenünk, félretesszük. Kis lábasban 6 evőkanál cukrot, 2 evőkanál vízzel lassan megolvasztunk. Felforraljuk és 6-8 perc alatt aranybarna karamellt készítünk. Levesszük a tűzről, elkeverjük benne a narancshéjat és a kókuszreszeléket.

2. A folyékony karamellt a kiolajozott sütőlapra kenjük, 10 perc alatt kihűtjük. Darabokra törjük, majd turmixban kásává aprítjuk.

3. A tejszínt a maradék cukorral kemény habbá verjük, óvatosan elkeverjük benne a rumot. Felhasználásig hűtőszekrényben tartjuk.

4. A banánokat héjastul hosszában félbevágjuk, vágott felüket megszórjuk a karamellkásával. Közepes hőfokon 5 percig grillezzük, amíg a karamell rá nem olvad. A karamelles banánokat forrón, a rumos tejszínhabbal kínáljuk.

Konyhai tippünk

A kókuszreszelékes-narancshéjas karamell előre is elkészíthető, de légmentesen záródó dobozban kell tartani és még aznap fel kell használni.

Legyél az első hozzászóló "Karamelles banán kókuszreszelékkel és narancshéjjal" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*