Tiszta Amerika: kézműves fánk és milkshake

A fánkkultúra Magyarországon is virágzik – különösen most a farsangi időszak környékén -, mindazonáltal az eredeti amerikai fánk eddig hiányzott a hazai üzletek repertoárjából. Mostantól azonban ez az űr sem marad betöltetlenül, hiszen megnyílt a Cream Donuts and Shakes, a főváros első kézműves amerikai fánkozója.

A Cream Donuts and Shakes megnyitása előtt az eredeti amerikai recept továbbfejlesztésével 14 hónapig kísérletezték ki, hogy a lehető legtökéletesebb fánkot kínálhassák az Astorián megnyílt üzlet vendégeinek. Ennek a kísérletezésnek részét képezték a különböző íztesztek, de az is, hogy milyen minőségű és hőmérsékletű tisztított vízzel dolgozzanak, mennyi ideig kelesszék, és hogyan kezeljék sütés előtt a tésztát. Az eredmény pedig magáért beszél, a minden nap frissen készített kézműves fánkok könnyedek, levegősek és isteni finomak, ahogyan az a nagykönyvben meg van írva.

A Creamben minden fánkot kézzel készítenek, ami a design-ra is igaz, hiszen még azokat a fánkokat is kézzel mintázzák az üzlet cukrászai, amelyek valamilyen 3D-s figurával egészülnek ki. Gépeket nem használnak az díszítés egyetlen fázisában sem, arra azonban nagy hangsúlyt fektetnek, hogy a sütés tökéletes körülmények között történjen. Azoknak, akik a Cream-ben vásárolnak, el kell felejteni a klasszikus lekváros fánkot, hiszen itt a színes mázak csodáival, speciális feltétekkel és népszerű hozzávalókkal ízesítik a széleskörű kínálatot.

A Cream Donuts and Shakes – ahogyan a neve is jelzi – nemcsak a fánkok, de a shake-ek terén is szeretne újat mutatni a magyar vásárlóknak. A különleges helyben készített kézművesfagylalt alapú creamshake-eket azoknak az édesszájú vendégeknek ajánlják, akik nem riadnak meg az emeletes óriás shake-ektől sem: a krémes fagylalt alapú finomságokat a gumicukortól az Oreo darabokon át rengeteg feltéttel kínálják, a tetejéről nem maradhat el a tejszínhab, a csúcsot pedig minden esetben egy (vagy több) fánk koronázza meg.