Turistacsalogatás: kedvezménykártyák Rómában

A vatikáni és római múzeumok belépőjegyei, valamint a tömegközlekedés is lényegesen olcsóbb azoknak, akik rendelkeznek az ún. kedvezménykártyákkal.

Az Opera Romana Pellegrinaggi (ORP) zarándokokat segítő egyházi szervezet bocsátotta ki az Omnia Card nevű kártyát, mellyel 24 vagy akár 72 órán át ingyen lehet utazni a tömegközlekedési eszközökön, kedvezményes belépőjegyet lehet vásárolni a Vatikáni Múzeumba, valamint további két városi múzeumba, illetve olcsóbban lehet felszállni a Róma keresztény helyszíneit és nevezetességeit bemutató turistabuszokra.

Ugyanez a szervezet dolgozta ki a Jubitinera névre hallgató alkalmazást, melyen a nemrég megkezdett és 2016. november 20-ig tartó szentév fontosabb római zarándokútvonalait lehet nyomon követni.

Előzetes becslések szerint a szentévben harmincmillió vendég érkezik majd az itáliai fővárosba. A római kereskedelmi kamara etikai kódexet hozott létre a látogatók méltó fogadására, mely a mérsékelt árakon való minőségi szolgáltatásokat is ecseteli – többek között.

A szentév alkalmából tartott egyházi események ingyenesek, ám a részvételhez sok esetben előzetes regisztráció szükséges. Ehhez a szentév hivatalos honlapjára kell ellátogatni. 

Legyél az első hozzászóló "Turistacsalogatás: kedvezménykártyák Rómában" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*