Turizmus Világnapja: Fedezze fel Nyíregyházát!

A Turizmus Világnapja alkalmából ingyenes belvárosi sétát szervez a nyíregyházi Tourinform Sóstógyógyfürdő.

Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) kezdeményezésére 1980 óta minden évben szeptember 27-én ünnepeljük a Turizmus Világnapját. „Ezen a napon Nyíregyházán is izgalmas programmal várjuk az érdeklődőket, hogy együtt fedezzük fel a város gazdag örökségét és kulturális sokszínűségét” – mondta Furkóné Szabó Marianna, a Tourinform irodát üzemeltető Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A program során megismerhetik a város zöld parkjait, hangulatos tereit, patinás épületeit, műemlékeit, miközben szakértő idegenvezető mesél Nyíregyháza történetéről és fontos helyszíneiről. Az esemény egyik kiemelkedő része egy virtuális időutazás, amely során a résztvevők egy VR szemüveg segítségével visszarepülhetnek az 1900-as évek elejére, hogy átéljék a múlt hangulatát.

A programon való részvétel ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött! Annak érdekében, hogy minél többen csatlakozhassanak a sétához, az iroda délelőtt 10:30-kor és délután 15:00-kor is indít egy sétát. A szervezők arra kérik a jelentkezőket, regisztrációkor jelezzék, hány fővel és melyik időpontban kívánnak csatlakozni a programhoz.

INFÓ Regisztráció: Email: tdm@nyiregyhaza.info.hu Telefon: 06-42-310-735 Indulás: 2023. szeptember 27. (szerda) 10:30 óra és 15:00 óra Találkozó: Nyíregyháza, Kossuth szobor