TV torony, ötcsillagos kivitelben

 A cseh fővárosban található, szocialista érában épült torony, a Žižkov Televízió Torony egy igen erőteljes átalakításon esett át, és újranyitott, immáron Tower Park Praha néven. A toronyban helyet kapott egy minőségi étterem és egy bár is, előbbi 66 méter magasban, míg utóbbi 70 méteren. Emellett egy új öt csillagos, egy szobákból álló szálloda is, melyekből garantáltan a legszebb kilátás nyílik a városra. Amennyiben ez még mindig ne lenne elég vonzó, az épület legtetején, a 93 méter magasságban található obszervatóriumot is teljesen átalakították a látogatók kedvéért.


A torony látképe

A renováció maga sem mindennapi, ezt abban a pillanatban észreveheti az oda érkező vendég, mikor belép az ajtón, és a recepcióhoz igyekszik: egy három lábon álló, fehér, üvegszálas tál képezi ugyanis a vendégek be- és kijelentkezését szolgáló helyet. Az építész, Adam Jirkal, aki az Atelier SAD nevű csapattal a felújítás mögött áll, elmondása szerint az inspirációt az 1960-as évek sci-fi világából és elképzeléseiből vették, emellett pedig az épület 1980-as évekbeli születéséből.


A szobák kivülről

Egyes lakosok ugyan kifogásolják a tornyot, mivel szerintük nem illik a város képébe, abban azonban mindenki egyetért vagy így, vagy úgy, hogy a Tower Park Praha kiemelkedik a városból. Ezt fokozzák csak tovább a cseh művész, David Černý alkotásai, az épület oldalán „felmászó” gigantikus bébi-szobrok.


A ’60-as évekbeli sci-fi világa által inspirált belső

forrás: cntraveller.com

Legyél az első hozzászóló "TV torony, ötcsillagos kivitelben" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*