Wellness-kényeztetés a Bakony és a Vértes ölelésében (x)

A nagyvárosi forgatagot magunk mögött hagyva már az is felüdülés, ha a sztrádáról, majd a gyorsforgalmi útról lehajtva, a szemet nyugtató táj szépségét figyelhetjük. Így a Közép-Dunántúlon, a Vértes- és Bakony-hegység között haladva, a 81-es főútról lekanyarodva már a kellemes kikapcsolódás ígéretével érkezünk Mórra, elhaladva a zöldellő mező és a buja növények sokasága által ölelt tavacska, valamint a szabadban legelésző lovak mellett. Ebben az idilli környezetben fogad minket a Hétkúti Wellness Hotel és Lovaspark. A szállodához érkezve, az épület mívesen festett motívumokkal díszített falai képzeletbeli időutazásra csábítják a vendéget, megidézve a több mint háromszáz évvel ezelőtt itt élő svábok életét. 

Mór környékére még a rómaiak hozták magukkal az első szőlővesszőket, de a török uralom alatt a szőlőterületek szinte teljesen kipusztultak és a falu csaknem lakatlanná vált. Az új földesúr a 17. század végétől német telepeseket hívott a birtokára. A szájhagyomány szerint az első hét család – az Ábele, az Eisele, a Hippele, a Négele, a Rimele, a Schindele és a Wundele – a Fekete-erdőből települt ide. Földbe vájt kunyhóikat a Kecske-hegy déli lábánál alakították ki, ahová egy kutat is építettek. Ennek használata azonban hamarosan vitát szült, ezért a falu bírája úgy határozott: mindenki ásson magának saját kutat. Igaz, a kunyhók azóta eltűntek, de a családok egykori lakhelye még ma is viseli a Hétkúti-dülő nevet. 

A két épület között továbbsétálva, már a Kecske-hegy szőlődombjai és a Vértes csodálatos panorámája tárul elénk. majd a magával ragadó, vidéki kúriára emlékeztető szállodaépület belső udvarán haladunk tovább. 

A recepción barátságos, őszinte mosoly fogad minket. A régi stílusú Voglauer-szekrény látványa, az igényes berendezés a vidéki elegancia hatását kelti, mely a szálloda felfedezése során a ház minden területén érzékelhető. A 31 szoba, 4 lakosztály és wellness-részleg tökéletes kikapcsolódást nyújt nemcsak a családdal érkező, pihenni vágyóknak, hanem az üzleti úton lévő vendégeknek is. 

A szálloda Lovas Vendéglőjének kitűnő konyhája a hagyományos ételek és a nemzetközi konyha remekei mellett előkelő helyet ad a tradicionális sváb ételeknek. Az étterem berendezésének elkészítésénél százötven éves fenyőfát és címeres téglát használtak, amelyek a modern építészeti anyagokkal kiegészítve igazán szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak. Az ínycsiklandó ételek, a több mint tíz méter hosszú bárpult kínálata és a fedeles lovardára nyíló kilátás gondoskodik arról, hogy a vendég biztosan jól érezze magát.

A wellness-részleg Vízi Világa az alábbi széles körű szolgáltatásokkal várja a felüdülni vágyókat: úszómedence ellenáramoltatóval és nyakzuhany masszírozóval, gyermekmedence vízigombával, hatállású jakuzzi derékmasszírozóval és buzgárral, Kneipp-medence, aromakabin, 90 Celsius-fokos finn szauna, 60 Celsius-fokos fényterápiás szauna, infrakabin, fitneszterem cardio gépekkel.

Térítés ellenében igénybe vehető masszázs és kozmetika. Az aktív pihenést kedvelők kipróbálhatják a szálloda Tükörtermének sportgimnasztika-programjait és a hátsó kert nyújtotta számos sportolási lehetőséget, ahol strandröplabda-pálya, futball- és tollaslabdapálya áll rendelkezésre. Ha majd újra közeledik a nyár, tengeri hangulatot idéző homokos napozóterasz, gyönyörű, Vértesre néző panorámával csábítja majd a napimádókat.

Szabadtéri rendezvények, tréningek, konferenciák, meetingek, esküvők lebonyolítására korszerű technikai berendezésekkel felszerelt konferenciatermek (Kandalló-terem 90 fő, Lovarda-terem 60 fő, Vértes-terem 40 fő), valamint egy 29 hektáros park adnak lehetőséget.

A Lovasparkban működő lovarda egész évben lovaglási, kocsikázási lehetőséget és színes programokat kínál a lovassportok szerelmeseinek.

A szálloda egész évben rengeteg színes programmal vár minden érdeklődőt a „mosoly és nyugalom szigetén”.
 

Legyél az első hozzászóló "Wellness-kényeztetés a Bakony és a Vértes ölelésében (x)" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*