Új fürdőhely a Dunán

A közelmúltban adták át ünnepélyes keretek között Szentendre első legális szabadstrandját. A megnyitón a Balkán Fanatik szolgáltatta a jó hangulatot a fürdőzőknek.

A Postás strand nem ismeretlen a helyiek számára, korábban is használták fürdőzésre. Majd a tavalyi évben indult I love Duna kampány során, felmerült az ötlet a strand megnyitásáról. A sikert előrevetítette, hogy az előzetes vizsgálatok alapján a víz megfelelő minőségűnek bizonyult – az átadás előtt is megtörtént a vízmintavételezése, amit az ÁNTSZ július 13-án végzett el. Aztán jöhetett a tervezés és az igények felmérése.

A beruházás során a part közelében öltözőt építettek, négyállásos zuhanyzót és ivóvízcsapot. A környezetvédelmet és az emberi szükségleteket a mobil WC és a szemetes konténerek szolgálják. A terület tisztántartásáról, karbantartásáról az önkormányzat gondoskodik. Az, hogy mi tartozik a strand részéhez, a Dunán bójákkal a szárazföldön pedig táblákkal jelölték ki.

Azonban ezzel még nincs vége a terület komfortosabbá tételének. A tervek között szerepel a Postás közpark megújítása, ahol két napelemes lámpát fognak elhelyezni, ősszel megújul a gyep is és stabilizálják a rezsüt, a töltés ferde oldalát. Aki két csobbanás között egy kicsit edzene, az majd megteheti a tizenöt eszközös kültéri fitneszparkban, hiszen ennek a megvalósítására is adott be pályázatot a helyi önkormányzat.

A fürdőhelyet augusztus végéig vehetik igénybe a strandolni, pihenni vágyók.

Legyél az első hozzászóló "Új fürdőhely a Dunán" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*