Új hotelre néznek a Lánchíd oroszlánjai

Régóta foglalkoztatta a budapestieket, milyen lesz a Lánchíd budai oldalán éktelenkedő foghíjtelekre épülő új szálloda. Nos, a válasz megszületett: megnyitott a négycsillagos Hotel Clark, amit képekben is megmutatunk.

A háború utáni generációnak már természetes, hogy a Lánchíd budai hídfőjénél virágos körforgalom várja az Alagútba – vagy onnan – igyekvőket. De nem volt ez mindig így, mert a hídról leérkezőket egykoron elegáns épületek fogadták, közte az 1862-ben emelt Budai Takarékpénztár palotája, amely az egyik legnagyobb magyar építész, Ybl Miklós újító munkájaként került be az építészet történetbe, és amely a II. világháború pusztításának esett áldozatul. Helyén is kialakult az a mára emblematikussá vált körforgalom, amelynek egyetlen begyógyítatlan sebhelyére többen, többféleképpen képzeltek egy olyan épületet, amely nem bontja meg az időközben kialakult városképet. (Az egykori Ybl-palota visszaépítése már csak azért sem lett volna opció, mert az beleérne a körforgalom közepébe.)

Így született meg – a szigorú önkormányzati előírásokat is figyelembe véve –, a Magyarországon élő sikeres ausztrál építész Anthony Gall tervei alapján az a négycsillag besorolású Hotel Clark, amely utcai frontra néző félkörívével jól ellenpontozza a körforgalom ellentétes ívét.

A ház a Continental Group magyar tulajdonú szállodaüzemeltető cég legújabb, négycsillagos termékeként, már várja vendégeit a Duna parton, ahol a Budavári Sikló a hotel bejáratával szemben található.

A Hotel Clark 86 szobát kínál vendégeinek, négy különböző kategóriában. A prémium kategóriát a  legfelső emeleti, teraszos „Deluxe” szobák képviselik, amelyek páratlan panorámát biztosítanak a Lánchídra, a Dunára, de még a Szent István Bazilikára is. A személyre szóló elegancia jegyében pedig minden szobában egyedi dizájnbútorok erősítik a különlegesség érzését.

Az üzleti tárgyalásokhoz egy kisebb tárgyaló áll rendelkezésre, míg a relaxációt a dunai panorámás fitness terem mellett a finn szauna biztosítja. A szálloda privát, őrzött garázzsal is rendelkezik.

A különleges elhelyezkedésű, panorámájú szálloda a gasztronómiai élményeket sem bízta a véletlenre: Beefbar Budapest nevű fine dining éttermét Hlatky-Schlichter Hubert és csapata vezeti, akik május elejétől, az épület tetején elhelyezkedő, lenyűgöző panorámájú Leo Budapest rooftop bárt is üzemeltetik majd.

Legyél az első hozzászóló "Új hotelre néznek a Lánchíd oroszlánjai" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*