Új kézipoggyász szabályzatot vezet be a Wizz Air

 Minden légitársaság utazóközönsége ki van téve a kézipoggyászok ki- és bepakolása miatti késéseknek, a túl sok nagyméretű kézipoggyász okozta helyhiány miatti kellemetlenségeknek. A Wizz Air London-Katowice járatán augusztus elején kezdődött sikeres próbaüzeme során azonban az utasok 20 százalékkal kevesebb nagyméretű kézipoggyászt vittek az utastérbe, így kellemesebb lett a fedélzeti hangulat a tesztútvonalon. A fejlesztés következményeként az utasok kellemesebb környezetben repülhettek, a Wizz Air pedig jobban tudta tartani a menetidőt, és általánosságban is növelte működési hatékonyságát.

Azoknak az utasoknak, akik a Wizz Airnél október 4-től foglalják le helyüket * október 24-i vagy későbbi járatra, kisméretű kézipoggyászukért (maximum 42x32x25cm) továbbra sem kell fizetniük, ám a nagyméretű kézpoggyászokért (maximum 56x45x25cm) számukra a jövőben 2750 forintot számítanak fel. Az utasok a biztonsági ellenőrzés után a reptéren vásárolt termékeket továbbra is díjmentesen felvihetik a járatra, hiszen a légitársaság 81 repülőtéri partnere számára a termékeket árusító üzletek fontos bevételi forrást jelentenek. A szabályzat nem vonatkozik az október 4. előtti foglalásokra, illetve az október 24. előtt induló járatokra, kivéve a próbaüzemben részt vevő London-Katowice járatot, ahol a szabályzat már életbe lépett. A Wizz Air várakozásai szerint a 2750 forintos nagyméretű kézipoggyászra vonatkozó online díj arra ösztönzi majd az utasokat, hogy kisebb kézipoggyászt vigyenek fel a gépre, és csak azok fizetnek díjat, akik mégis nagyobb kézipoggyásszal kívánnak utazni. A várható megtakarításokat a Wizz Air megosztja az utasaival, így minden október 24-i vagy későbbi járatra újonnan foglalt repülőjegy árát 1400 forinttal** csökkenti.

Kézipoggyász típus

Méret/űrtartalom…………..

Példák…………………

Díj………..

Kisméretű kézipoggyász
Maximum 42x32x25cm; (30 liter) Kézitáska, kis hátizsák, laptop táska, (be kell férnie a szék alá) INGYENES
Nagyméretű kézipoggyász Nagyobb, mint a kisméretű kézipoggyász, de kisebb, mint 56x45x25cm (60 liter) gurulós bőrönd 2750 forint (online)
Kézipoggyász szabályzat: 1 kisméretű kézipoggyász vagy 1 nagyméretű kézipoggyász utasonként. A biztonsági ellenőrzés után a reptéren vásárolt termékek továbbra is díjmentesen felvihetők a járatra

“Ha alacsony árakról van szó, a Wizz Air nem elégszik meg félmegoldásokkal!” – mondta Váradi József a Wizz Air vezérigazgatója. „A Wizz Air azt követően jelenti be új és innovatív kézipoggyász szabályzatát, hogy egy sikeres próbaüzem bebizonyította, hogy több hely és megtakarítás érhető el azáltal, ha az utasok kevesebb nagyméretű poggyászt visznek fel a fedélzetre. Az utasok jelentős többsége hajlandó kisebb méretű kézipoggyásszal utazni. Az első európai légitársaság vagyunk, amely megold egy tartós problémát, amellyel a légitársaságok, de még inkább az utasok szembesülnek. A Wizz Air ismét úttörő szerepet vállal a jegyárak csökkentésében – most azáltal, hogy az új szabályzatnak köszönhető megtakarításokat megosztja az utasokkal. Mi meghagyjuk a hagyományos légitársaságoknak, hogy magas költségeikkel jegyáremelés révén próbáljanak megküzdeni, és az utasaikra terheljék az emelkedő üzemanyagárakat. A Wizz Air utasainak továbbra is csak azért a szolgáltatásért kell fizetniük, amelyet valóban igénybe vettek. Arra bátorítjuk az utasainkat, hogy utazzanak okosan és csak kisméretű kézipoggyászt vigyenek fel a gépre. Az elvárt költségmegtakarításból pedig azonnal részesülhetnek, hiszen 1400 forinttal csökkentjük azoknak a jegyeknek az árát, amelyet már az új kézipoggyász szabályzat szerint foglalnak a wizzair.com honlapon” – tette hozzá Váradi József.

* A szabályzat nem vonatkozik a Wizz Air Ukraine által működtetett járatokra.

** Egy útra a repülőjegy csökkentett teljes ára nem lehet kevesebb, mint 2300 forint, amely magában foglalja az adókat és a teljes foglalási költséget. A nagyméretű kézipoggyászokra, illetve a feladott poggyászokra további díjat számítunk fel.

Legyél az első hozzászóló "Új kézipoggyász szabályzatot vezet be a Wizz Air" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*